El Passeig de la Revolució de Sabadell. Autor: Street View

L’Ajuntament es farà càrrec del manteniment del Passeig de la Revolució

L’Ajuntament de Sabadell ha afirmat que es farà responsable del manteniment del Paseig de la Revolució (Covadonga), ja que és un espai públic. El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerro, ha assegurat que el Passeig s’inclourà dins del manteniment que fa Parcs i Jardins. L’executiu ha iniciat aquests tràmits després de la reivindicació que ha fet la veïna de Covadonga, Àngela Segura, recollint signatures.

L’Àngela Segura és una dona que durant anys ha cuidat la zona. Reclama que l’Ajuntament es faci càrrec del manteniment perquè durant més de vint anys ella i una dona que ja no hi és, l’Àngela Alemany, han cuidat la zona. “Sóc molt gran i ja no em puc cuidar més. Estem recollint firmes per reivindicar que l’Ajuntament se’n faci càrrec”, ha assegurat Segura.

El president de l’Associació de Veïns de Covadonga, José Luis Fernández, ha afirmat que recolzen la reivindicació de l’Àngela Segura. Ha assegurat que van parlar amb l’Ajuntament i els van dir de convertir l’espai en un jardí urbà perquè tots els veïns es fessin càrrec i només tres persones estan interessades.

La idea que té l’Ajuntament és bona, però el problema és que treballem durant la setmana i cuidar l’espai necessitaria molt de temps. A més, ens cedeixen l’espai, però no ens faciliten els materials necessaris per mantenir la zona. Calen recursos”, ha puntualitzat el president de l’Associació de Veïns.

L’Àngela Segura ha afirmat que els veïns no volen fer res. “Nosaltres vam fer-ho perquè ens agradava cuidar la zona. És un passeig que s’està perdent. No pot ser que els ciutadans el cuidem sempre”, ha assegurat Segura.

Segons Fernández, és un espai municipal i hauria de fer l’Ajuntament el manteniment. “Des de l’Associació de Veïns reivindiquem que hi hagi un manteniment i una neteja més freqüent perquè una semestral o anual no és suficient”, ha afegit el president de l’Associació. També, creu que cal una implicació per fer aquesta zona digna.

Solucions a partir de setembre

El regidor Guerrero ha afirmat que la idea de col·laborar tots els veïns era bona, però suposa una gran impicació i no tothom té temps. Per aquest motiu, Guerrero ha decidit que ampliaran els contractes amb Parcs i Jardins i inclouran el manteniment del Passeig de la Revolució i ampliarà el pressupost del sector on s’inclogui el Passeig per mantenir digna la zona. A més, pretenen que tot funcioni, com els fanals, però el problema que es troben es que els roben els cables.

Segons Guerrero, incorporar el manteniment de la zona en un sector serà senzill i supossen que a partir de setembre tindran el pressupost per iniciar l’activitat.”És una zona molt maca que no és pot perdre”, ha assegurat Guerrero.

Foto portada: Passeig de la Revolució. Autor: Google Street View