Foneria Suñer

L’Ajuntament estrenyerà la llicència ambiental de la foneria Suñer

L’Ajuntament ha aprovat la modificació de la llicència ambiental de la foneria de ferro i acer Suñer S.A. situada al carrer Balmes. En resultat, les emissions produïdes per l’empresa estaran sotmeses a una regulació més detallada. La contaminació i les queixes dels veïns de Sant Oleguer i Sol Padrís són el motiu pel qual es va fer un informe tècnic de l’activitat de la foneria.

L’administració local va demanar un informe tècnic de Suñer S.A després que els veïns de Sant Oleguer i Sol Padrís manifestessin la seva preocupació per la contaminació que desprenia la fàbrica. Després de rebre els resultats de l’estudi, l’Ajuntament ha incorporat noves condicions per determinar els límits d’emissions de gasos de l’empresa en qüestió, ja que fins ara no es disposava de valors concrets per comprovar si les emissions de Suñer S.A entraven, o no, dins de la normativa.
La modificació de la llicència ambiental no només permet limitar les emissions, sinó que també suposen una mesura de prevenció i millora de l’atmosfera. Sota aquest règim de control, l’Ajuntament especula millorar la qualitat de l’aire i afavorir així la salut dels sabadellencs. Durant les pròximes setmanes es notificarà a Suñer S.A l’adaptació de la llicència per tal que l’empresa pugui prendre les mesures necessàries per complir la normativa.

Ciutat compromesa amb l’aire

Per una banda, l’Ajuntament va signar un conveni amb l’Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal), el juliol del 2017, amb l’objectiu de desenvolupar polítiques ambientals a la ciutat i afavorir la salut de la ciutadania. D’altra banda, la Generalitat de Catalunya ha reconegut el Pla d’Actuació per a la Millora de la Qualitat de l’Aire (PAMQA) amb el 2022 com a horitzó.

Foto portada: Foneria Suñer, fa uns mesos. Autor: David B..