Foto portada: obres a les escales, fa uns dies. Autor: Ajuntament de Sabadell / cedida.

Es milloren les escales del carrer del Llobregat, a Torre-romeu

L’Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa un programa per millorar les antigues escales de fusta ubicades en paral·lel a les escales mecàniques del carrer del Llobregat, al barri de Torre-romeu. Les escales actuals s’estan substituint per nous esglaons fets amb formigó per incrementar la seva durabilitat i millorar la seguretat dels vianants, ja que aquestes s’havien vist deteriorades pel pas del temps.

Amb aquesta reforma s’està refent una instal·lació que facilita el recorregut a peu entre diferents zones del barri i que permet al veïnat de Torre-romeu accedir a tots els equipaments educatius, sanitaris i assistencials distribuïts al barri. En la seva millora hi participen un grup de sis persones que provenen de l’atur i que han exhaurit la prestació per desocupació, acumulant més de dos anys sense un contracte laboral.

“Aquests programes van en la línia de donar suport a les persones i alhora assolir una millora per a la ciutat. En aquest cas, als participants se’ls hi fa un contracte perquè realitzin una actuació a l’espai públic, com són aquestes escales que estaven deteriorades i que ara es refan amb un material més resistent”, ha explicat en una visita a les obres l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

Aquestes persones participen en programes d’ocupació de l’àmbit de la construcció, on a través d’aquests programes se’ls fa un contracte d’entre sis i 12 mesos de durada. Aquests contractes fets per l’empresa municipal Promoció Econòmica de Sabadell, SL també inclouen 100 hores de formació dins la jornada laboral. La formació està vinculada a l’obtenció d’un títol oficial com és el Certificat de Professionalitat d’Operacions bàsiques de revesiments lleugers i tècnics en construcció.

Aquests programes que l’Ajuntament de Sabadell porta a terme, es desenvolupen amb les subvencions atorgades pel Servei d’Ocupació de Catalunya i la Diputació de Barcelona. L’objectiu és formar i contractar persones en atur que tenen dificultats afegides o especials a l’hora de trobar feina i contribuir a fer-los més fàcil el reton al mercat de treball.

Segons les darreres dades disponibles, la mitjana d’inserció en el mercat laboral ordinari de les persones participants en programes d’ocupació després del seu pas per aquest projecte és superior al 44%.

Foto portada: obres a les escales, fa uns dies. Autor: Ajuntament de Sabadell / cedida.