Plaça de Montcortès Torre-romeu. Autor: David B.

Nou espai d’activitats lúdiques a Torre-romeu

Les obres de remodelació de la plaça de Montcortès, al costat del Centre Cívic de Torreromeu, han finalitzat aquesta setmana. L’actuació ha comptat amb un pressupost superior al 212.000 euros.

Amb la reforma de l’espai, el barri guanya una zona d’activitats lúdiques per a adolescents i joves, acompanyada de llocs d’estada i de passeig.  El tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Jesús Rodríguez, ha assenyalat que “és important disposar d’un espai com aquest a Torre-romeu, per reduir la manca de zones de lleure i d’activitats lúdiques per als joves i adolescents d’aquest barri. Són espais necessaris, ja que fomenten la relació del jovent, permeten desenvolupar diferents habilitats i alhora combaten el sedentarisme i un ús excessiu de les pantalles en aquesta franja d’edat, per mitjà de l’esport”.

Plaça de Montcortès Torre-romeu. Autor: David B.
Joves jugant en la nova pista multifuncional. Autor: David B.

En el disseny del projecte s’han tingut en compte les aportacions dels joves del barri, que van recollir-se en una sessió de treball on es va posar de manifest la necessitat de disposar d’un espai on els nois i noies del barri poguessin relacionar-se i desenvolupar diferents activitats.

L’espai obert d’activitats lúdiques es divideix en quatre: una zona amb una pista multifuncional; una zona per jugar a ping-pong; un espai on fer exercicis físics i un darrer per patinar. A l’hora de triar els elements que formen part d’aquests quatre espais s’ha valorat que els aparells permetin un ampli ventall d’activitats lúdiques per als usuaris de més de 14 anys, creant així un lloc de trobada i reunió per al jovent.

Foto portada: Plaça de Montcortès al barri de Torre-romeu, aquest divendres. Autor: David B.