aigües fecals campoamor

Brollen aigües fecals des de fa 10 dies a Campoamor

Fa deu dies que brollen aigües fecals del carrer Campoamor de Sabadell, a tocar del Passeig d’Espronceda i la plaça Picasso. Els vianants no poden caminar per la vorera i els establiments de la zona estan patint pèrdues perquè la gent no hi vol entrar a causa de l’olor. Segons els afectats, l’Ajuntament, de moment, només ha enviat una empresa de neteja i la Policia Municipal ha acordonat la zona.  

La notícia ha sortit a la llum perquè l’amo d’un kebab del Passeig Espronceda, Safian Younas, ha fet pública la seva situació. Fa deu dies les canonades van rebentar i, des d’aleshores, l’olor és “insuportable”, explica. A banda, els vianants ni tan sols poden transitar per la vorera. La Policia Municipal ha acordonat la zona perquè “està plena de pipí, caca i paper higiènic”, ha afirmat Younas en converses amb aquest digital.

“Tinc un establiment de menjar. Això em perjudica molt. Vull que ho arreglin”, ha dit Younas. “No puc posar terrassa i la gent no entra al local perquè fa mala olor i perjudica la salut pública”, ha afegit.

Segons ha pogut consultar l’amo de l’establiment, les canonades daten de l’any 1955. “Estan mal fetes”, ha insistit. És per això que ell mateix s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament, però no ha rebut una resposta favorable. Ha demanat concertar una cita amb el regidor d’Espai públic, però no ho ha aconseguit. El consistori, segons Younas, afirma que no es tracta d’un problema a la via pública i que, per tant, l’ha d’arreglar la comunitat de veïns.  Encara que així sigui, Younas demana facilitats per poder fer front a l’obra.

“El mateix ha passat al carrer Campoamor. L’Ajuntament ho ha arreglat i ha donat opcions als veïns per pagar a poc a poc. Nosaltres també podem pagar a poc a poc. La majoria de veïns d’aquí no tenen diners per pagar això de cop”, ha lamentat.

A més, explica que aquesta situació no és nova. “Portem així cinc anys”. És per això que cada any han de trucar un camió cisterna que desembossa la canonada. Però ara aquesta solució ja no ha funcionat. Fins i tot els mateixos professionals de l’empresa de desembossaments li han aconsellat que canviï el sistema de canonada, segons assegura.

Visita de la Síndica

En la seva desesperació, Younas ha contactat amb la Síndica de Greuges de Sabadell, Eva Abellan, que ha accedit a visitar el tram afectat. “Aquesta situació genera insalubritat, inseguretat pels vianants, pudors i insectes”, ha conclòs Abellan, i ha considerat que “cal actuar amb urgència”. Arran de la visita, segons ha explicat Younas, ha arribat una empresa de neteja per treure les aigües fecals del carrer. “Ho netejaven i al cap de cinc minuts tornava a sortir”. Fins i tot, el propietari ha assegurat que alguns professionals de la neteja se sentien malament perquè les aigües no paraven de brollar. “No cal netejar, perquè la canonada és vella i està podrida, cal canviar-la”, ha conclòs.

Foto portada: aigües fecals al carrer Campoamor. Autor: Eva Abellan