Contenidor cremat. Autor: David B.

Tornen els contenidors metàl·lics per evitar incendis

Els contenidors de paper i cartró, de color blau, deixaran de ser de plàstic i tornaran a ser metàl·lics a partir dels propers dies. L’Ajuntament ha pres aquesta decisió per evitar incendis o, si més no, reduir-ne els efectes.

Els contenidors començaran a canviar-se en algunes zones de la ciutat en els propers dies. Es posaran contenidors metàl·lics substituint els de plàstic i cartró, de color blau. Així si comença un foc en un contenidor de paper i cartró es busca dificultar que propagui i acabi afectant altres contenidors. “Els posarem al mig per fer de tallafoc”, ha assegurat aquest dimecres l’alcalde, Maties Serracant, en una trobada amb la premsa.

El consistori ha precisat que es tracta d’uns 60 contenidors de segona mà que es col·locaran on hi ha hagut cremes durant aquest any i el passat. L’operació s’allargarà durant algunes setmanes, mantenen, i comporta la instal·lació d’un xip.

D’altra banda, s’ha “intensificat” el dispositiu per trobar el presumpte piròman que fa cremar contenidors. S’ha fet un dispositiu conjunt entre Policia Municipal i Mossos d’Esquadra, però de moment no ha tingut resultats positius.

Foto portada: un contenidor cremat. Autor: David B.