Ampliació Plaça Anselm Clavé. Autor: David B.

Un pas més per ‘pacificar’ el trànsit a Gràcia

Aquesta setmana s’ha tallat al trànsit el tram de la plaça Anselm Clavé entre la carretera de Molins de Rei i el carrer del Pintor Pradilla, guanyant espai per a vianants. La mesura forma part de la política del consistori de ‘pacificar’ carrers.

Un cop finalitzades les obres d’urbanització dels voltants de l’estació de FGC, des del mes d’abril, l’Ajuntament ha realitzat diverses reunions veïnals per tal de consensuar propostes de mobilitat a l’entorn del Passatge Fraser Lawton, el carrer de Jacint Verdaguer i el carrer de la Reina Elionor, amb l’objectiu d’aconseguir un major espai públic pels veïns i els vianants.

En els darrers mesos s’han fet actuacions de millora de la mobilitat i la seguretat a l’entorn de l’estació de Ferrocarrils Gràcia – Can Feu i de l’escola Teresa Claramunt, amb la millora de la seguretat del vianant en el camí escolar a la cruïlla del carrer de Jacint Verdaguer amb Pau Clarís. També s’ha dut a terme la simplificació de circulació i la millora de seguretat pels vianants a la cruïlla del carrer Reina Elionor amb la carretera de Molins de Rei i l’ampliació de l’espai de plaça a la plaça Anselm Clavé que s’ha dut a terme aquesta setmana. Amb aquesta millora s’aconsegueix, segons el consistori, a més d’ampliar la plaça Anselm Clavé, dues zones de càrrega i descarrega i l’ampliació de places d’aparcament.

Pacificació trànsit Carrer Reina Elionor carretera Molins de Rei. Autor: David B.
Pacificació de trànsit carrer Reina Elionor amb Molins de Rei. Autor: David B.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha explicat a iSabadell que “estem començant a endreçar i anar pacificant el barri de Gràcia amb actuacions més toves, que ajudin a delimitar l’espai viari i l’espai dels vianants per poder donar-los més seguretat”.

D’entrada ho estem fent amb una solució més econòmica però efectiva, que és amb pintura i pilones. Fins que no tinguem els diners per pujar la vorera, posar panots nous i retocar els embornals, utilitzarem aquesta solució que és la més senzilla i efectiva”, ha apuntat Serracant.

Actualment s’està treballant en la simplificació de circulació i millora de seguretat pel vianant a la cruïlla de Jacint Verdaguer amb la carretera de Molins de Rei, quedant pendent d’executar la ordenació de la cruïlla del carrer de Riu-sec amb Jacint Verdaguer.

Foto portada: Ampliació de la plaça Anselm Clavé al barri de Gràcia, aquest dijous. Autor: David B.