Foto portada: veïns del Poblenou, a les portes del consistori. Autor: R.Benet.

Veïns del Poblenou visualitzen el seu malestar: “nosaltres també som Sabadell”

Una trentena de veïns del barri del Poblenou de la Salut han visualitzat aquest dijous a l’Ajuntament el seu desencís. El veïnat de la zona més allunyada del nucli urbà volen sentir-se un barri més i demanen accions a tots nivells. “També som Sabadell”, reclama l’entitat veïnal.

La gota que ha fet vessar el vas ha estat el tancament de l’única oficina bancària al barri, del BBVA. Però segons el nou president de l’Associació de Veïns del Poblenou, Rubén Navarro, el malestar ve de lluny a causa dels pocs serveis públics a la zona. En un barri allunyat del nucli urbà, i amb una important percentatge de gent gran, és l’únic on es tanca el consultori mèdic a l’estiu i ja fa anys que no tenen pediatra durant tot l’any, havent-se de desplaçar al CAP Torre-romeu.

Navarro destaca també que hi ha molts reptes educatius, mostrant-se descontent amb l’escola de la zona, “on el 80 per cent de l’alumnat no pertany al barri i hi ha un 25 per cent d’absentisme escolar”. Troben carències també, com altres barris, en el manteniment de carrers i places, assegurant que hi ha almenys tres solars amb problemes de salubritat, sent habitual veure rates voltant.

Lectura d'un manifest des de la plaça Sant Roc. Autor: J.d.A.
Lectura d’un manifest des de la plaça Sant Roc. Autor: J.d.A.

Ara, a més, es troben molestos amb l’executiu, que segons Navarro a curt termini no se’ls dóna més solució que obrir el pati de l’escola dues hores a la tarda fora de l’horari lectiu. Així mateix, no s’ha activat el projecte guanyador dels pressupostos participatius ‘Nosaltres també som Sabadell‘. L’entitat volia crear una xarxa de suport socioeducatiu en un antic habitatge del vigilant de l’escola, però el consistori els ha denegat perquè està ple de material. L’objectiu del projecte era fomentar la participació i el pressupost uns 43.000 euros. “Volem un barri viu, que es mogui, actiu i amb els mateixos serveis que la resta de barris”, finalitza el dirigent veïnal.

Foto portada: veïns del Poblenou, a les portes del consistori. Autor: R.Benet.