Consolidem iSabadell?

Si t’agrada iSabadell, pots contribuir a la seva sostenibilitat econòmica a través de donacions personals. Som un diari digital obert a tothom i gratuït i no formem part de cap gran grup de comunicació. iSabadell viu dels seus clients i serveix els seus lectors. Si esteu compromesos a que la nostra ciutat tingui un mitjà de comunicació independent, plural i proper, heu pensat en fer-nos un cop de mà?

Perquè necessitem les donacions?

La informació lliure no és gratis i necessita recursos per a mantenir-se. Si t’agrada iSabadell pots mostrar el teu compromís fent aportacions econòmiques en la mida de les teves possibilitats. Només has de fer una donació a través del següent botó de PayPal. És ràpid i segur.

Contribuiràs a la sostenibilitat del projecte, ja que faràs possible que més persones puguem dedicar més temps a treballar en ell, millorant cada dia el diari i la web, cercant nous projectes i fent més i millor periodisme. Si volem que hi hagi informació periodística sense estar determinats per interessos polítics o comercials és necessari que tots ens impliquem.

Perquè posem un botó de Paypal a iSabadell?

Portar endavant el projecte del diari digital iSabadell comporta moltes hores. No ens queixem. Ho fem perquè volem, ens agrada el periodisme, i ens agrada la ciutat. iSabadell és la millor forma que sabem fer per posar en relació aquests dos fets.

Però el periodisme està potes enlaire. És un moment de canvi, amb oportunitats però també amb moltes limitacions. Petits i grans grups de comunicació estan enmig d’un túnel del que no sabem com sortiran.

De moment, des de iSabadell, com bona part de les iniciatives periodístiques sorgides en aquests temmps de crisi, volem encarar la sortida del túnel des de l’acció i la professionalitat. Apostem per un model d’ingressos mixt, entre publicitat, serveis a les empreses i entitats, patrocinis i també amb aportaciones d’aquelles persones i entitats que veuen clar, i hi aposten, pel periodisme local de qualitat.

Necessitem la col·laboració dels lectors per fer sostenible el nostre projecte: que Sabadell tingui un diari digital proper, de qualitat i plural, on el servei a la ciutat i els seus ciutadans estigui per sobre de qualsevol altre premissa. El periodisme local rigorós, ètic i exigent ja no és possible sense la implicació de la societat, a través dels lectors. Quan els mitjans no són rendibles, són vulnerables, com ha passat i passa sovint també en mitjans de comunicació locals, a interessos que no tenen res a veure amb el servei públic de la informació. Per això el periodisme està en un veritable procés de reconstrucció que necessita l’ajuda de la ciutadania, la d’aquells lectors que volen compartir un projecte periodístic independent i lliure.

Un llarg camí per recórrer

Des de la nostra creació el gener de 2012, hem creat una comunitat de lectors i seguidors que ens ha convertit en el principal mitjà de comunicació digital a Sabadell i un nou referent informatiu per a molta gent. Però necessitem petites aportacions que facin possible mantenir i enfortir aquesta nova veu, que només respon a dos interessos: el periodisme i el servei públic. Una veu que defensi la justícia social, la convivència, el civisme i una democràcia més avançada.

Amb aquest objectiu demanem la vostra col·laboració, per petita i puntual que sigui. Ni a Catalunya ni a l’estat espanyol els microdonatius han fructificat gaire encara, però qualsevol ajuda serà un gra de sorra en la continuitat d’un projecte independent i 100 per cent sabadellenc.

iSabadell serà transparent

iSabadell exigeix transparència i per tant també n’ha d’aportar. Per això tothom qui contribueixi té dret a saber com ha anat aquest experiment de les donacions. De forma periòdica, informarem de la quantitat aconseguida, a què s’ha dedicat, i quantes persones i amb quines quantitats ens han ajudat. En principi, a no ser que algú ho demani de forma explícita i així ho acordem, tot serà anònim. No descartem publicar informacions sobre els donatius que hem rebut perquè tothom conegui la situació, com ja fem sovint amb el nostre volum d’usuaris.

Malgrat que diversos mitjans de comunicació han optat per fórmules com crear una Fundació i articular mecanismes com la figura de l’Amic o del soci del mitjà, a iSabadell creiem que la millor fórmula per un mitjà local és obrir al màxim les possibilitats a que tothom qui vulgui i pugui aporti el seu granet de sorra, sense tancar-nos a futures fórmules de finançament ni tampoc limitar la publicitat, publireportatges o patrocinis.

El més important, ara mateix, és consolidar una veu informativa a la ciutat amb independència, pluralitat i proximitat. Una veu que escolti i tingui present els ciutadans, dialogui amb ells, sigui exigent i accepti ser exigida. Que s’expressi en el llenguatge de la ciutat i faci arribar els continguts a través de totes les vies possibles, de forma intuitiva però amb qualitat.

Ens ajudeu a fer més alta aquesta veu?