Elisa Peñalver - Disnova. Autor: David B.

Més enllà de la cervesa: Disnova comercialitza vins de qualitat entre la restauració vallesana

La distribució de cerveses ha anat habitualment deslligada de la venda de vins de qualitat a la restauració. Des d’aquest any, l’empresa Disnova, que comercialitza Estrella entre la majoria de restauradors de Sabadell i el seu entorn, aposta també per la venda de vins de petits cellers de qualitat entre els establiments.

Disnova aposta per una nova línia de negoci: la distribució de vins de petits cellers per a la restauració. A través d’un enòleg que s’ha incorporat aquest any, la distribuïdora vol apostar pel vi per donar fi a un fenomen que s’ha vingut produint en el sector:

“La distribuïdora de cerveses habitualment no ha distribuït vins de qualitat sinó que històricament portem els vins més senzills que pugui necessitar un bar de barri o polígon. No ha estat la nostra especialització perquè al final el vi necessita tenir una persona que entengui i que en sàpiga”, assegura la gerent de Disnova, Elisa Peñalver

Des d’aquest any, l’empresa està comercialitzant una seixantena de referències de vins i caves entre establiments de restauració de la comarca.

“Tenim uns cellers exclusius. No volem portar els vins que pots trobar als supermercats o a botigues d’alimentació. Els portem només nosaltres al Vallès Occidental. Són vins si és possible d’agricultura ecològica. Cellers petits, habitualment, amb poques referències, tres o quatre o cinc per celler. Un jove, un criança, un reserva i poc més“.

Al llarg d’aquest 2019, ja tenen una seixantena de referències, xifra que multiplicaran per quatre al llarg de l’any vinent, arribant fins les 250 referències diferents. Vins blancs, negres, rosats, caves de denominacions bàsicament catalanes: Penedès, Priorat, Montsant, Empordà. “Ens agrada molt el celler de proximitat però també tenim Ribera, Rioja o en breu algun Toro”. “Marques que no tenen cap altre restaurant”.

L’empresa organitza cates als locals dels restauradors, on poden tastar els vins de la mà de l’enòleg del celler i també de l’especialista de Disnova. “Estan funcionant molt bé”, diu Peñalver.

Des dels seus inicis, sempre vinculats a Sabadell, Disnova té una plantilla d’una quarantena de persones, que operen des del polígon industrial La Lanera de Sabadell. La seva principal línia de negoci és distribuïdor la cervesa Estrella per la restauració vallesana, malgrat que també venen tot tipus de begudes i aigües, així com productes de neteja, alimentació i tot tipus d’envasos per a restauració.

L’aposta pel vi de qualitat vol diversificar les línies de negoci de Disnova. En una línia similar, ja fa una dècada van començar a vendre lots de nadal, també per a particulars, que des de fa dos anys es poden reservar també a través d’una botiga online.

Foto portada: Elisa Peñalver, gerent de Disnova. Autor: David B.