Quines característiques ha de complir l’uniforme hospitalari?

Els uniformes hospitalaris han de complir certes característiques amb l’objectiu de garantir la comoditat dels treballadors i les normes higiènico sanitàries. I quines són aquestes qualitats? Aquesta no és una qüestió intranscendent, ja que una bona elecció de la roba laboral és clau pel desenvolupament de la feina als hospitals. A continuació mostrarem quines són les característiques de l’uniforme al sector sanitari i com escollir-lo correctament.
Primer de tot, generalment l’uniforme hospitalari està format per dos peces anomenades “pijames mèdics”: una casaca de màniga curta i un pantaló amb goma elàstica per tal d’oferir la major comoditat al treballador. No obstant, segons les necessitats també es fan ús de bates per part dels doctors com dels infermers. Les bates acostumen a ser de màniga llarga als quiròfans i hospitals, i poden ser de màniga curta als laboratoris i farmàcies.
Els criteris a tenir en compte en el moment de triar la roba laboral adequada no tenen només a veure amb l’estètica i la comoditat, sinó també amb raons de neteja e higiene. A partir d’aquestes premises tractarem de que les seves qualitats compleixin amb aquests requisits.
· Els teixits han de ser antibacterians. Segons la empresa GM7 Uniformes, que compta amb botigues d’uniformes a Barcelona i Sabadell, és molt important que els material emprats en la confecció de la roba laboral actuin com una barrera davant la disseminació de microorganismes i bacteris envers el pacient i el propi personal mèdic.
· La qualitat del teixit és indispensable. Les peces de vestir han de ser resistents i perdurables. El material dels pijames mèdics i les bates han de ser fàcil de rentar i de treure les taques. Per això el cotó emprat ha de ser de gran qualitat.
· Els accessoris de l’uniforme sanitari sempre han de ser d’un sol ús. Complements com els barrets, els mocadors pel cap, o les mascarilles només es poden utilitzar un cop per tal de garantir les normes de seguretat e higiene, especialmente quan es treballa als quiròfans. A més, els barrets acostumen a portar una tira a la part posterior per a la seva perfecte adaptació al cap.
· És imprescindible que el calçat sigui confortable. La comoditat és essencial a tot l’uniforme dels treballador sanitaris, ja que aquests solen desenvolupar jornades laborals molt extenses. Per això és important escollir bé les sabates. Els esclops sanitaris, o coneguts popularment com crocs, són els més utilitzats als hospitals i clíniques.
Per finalitzar, s’ha d’evitar utilitzar l’uniforme hospitalari per cap altre fi diferent del que té. Doncs, podem posar en perill la salut i la higiene de l’hospital si usem la roba laboral fora del centre.