Vianants a la Rambla, aquest dissabte. Autor: David B.

Confinament municipal després de Reis i comerços tancats el cap de setmana

  • L’escola arrencarà sense extraescolars; nou tancament de centres esportius. 
  • Vergés (Salut) emplaça els catalans a “aturar el país” durant 10 dies per contenir la pandèmia.

El Procicat va aprovar dilluns el confinament municipal durant 10 dies a partir del 7 de gener, així com el tancament del comerç no essencial els caps de setmana. A més, tancaran tots els dies els centres comercials (com el Paddock a Sabadell), les botigues de més de 400 metres quadrats i els gimnasos. Només es permetran les activitats esportives a l’aire lliure.

El retorn escolar es manté en el dia 11 de gener. Però el lleure queda suspès, així com la majoria de les extraescolars, que només es podran realitzar a l’escola si es manté el mateix grup de convivència.

Els gimnasos i clubs esportius es veuen abocats a un nou tancament, el tercer des de l’arribada de la pandèmia. La restauració i la cultura, en canvi, no sumen noves restriccions. “Seran 10 dies per aturar el país amb una nova aturada social”, ha resumit la consellera de Salut, Alba Vergés.

El petit comerç, tancat el cap de setmana

Pel que fa al petit comerç, es veu obligat a tancar ara els dissabtes, sempre i quan no siguin serveis essencials (alimentació i farmàcies). Una molt mala notícia ja que dissabtes hi ha més vendes i clientela. També tancaran les llibreries malgrat haver intentat fins el final i a través del Gremi de Llibreters tenir l’excepció cultural. Val a dir que els comerços de més de 400 metres quadrats o dins de centres comercials han de tancar tots els dies.

Foto portada: un comerç tancat a la Rambla, durant l’anterior confinament. Autor: David B.