Foto portada: una de les tendes desmuntades per Salut. Autor: cedida

Conflicte per l’hospital temporal

Segons ha assegurat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, al programa Al rojo vivo de La Sexta aquest dimecres a la tarda una responsable de Sanitat de la Generalitat de Catalunya ha decidit aturar la operació que s’estava duent a terme a la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell per transformar-la en un hospital temporal, l’Hospital Salut Vallès.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha assegurat que “van decidir que es parava la operació i que volien fer un altre tipus de distribució que no és en tendes de campanya i que sembla ser que serà amb panells”. El fre a la construcció és temporal, en el pitjor dels casos. Farrés demana diligència:

“A nosaltres en és igual si es fa en tendes o si és en panells. L’únic que vull és que s’aclareixin, perquè com Ajuntament hem corregut moltíssim per tenir la pista apunt i tenim a l’exèrcit pendent del què s’ha de fer”.

Farrés ha manifestat que “decideixin el que vulguin fer, que arribi el nou material de la Generalitat i no pot suposar en cap cas que es demori el calendari previst. És una situació d’extrema emergència, necessitem aquest hospital de campanya i no pot ser que un canvi de criteri enmig d’un partit  suposi que s’allargui el calendari d’entrada en funcionament d’aquest hospital”.

El motiu de la discòrdia

No obstant, la Generalitat ha assegurat que no posen pals a les rodes a l’exèrcit i ha limitat la discussió a un problema de distribució. Creuen que és millor files de pacients que no pas tendes, com pretenien les Forces Armades.

Vergés (Salut) nega que es posin pals a les rodes a l’exèrcit per aixecar l’hospital de campanya

Foto portada: vista de la pista d’atletisme aquest dijous al matí, amb les tendes desmuntades. Autor: Cedida.