Sense zona blava fins el 29 de març

L’Ajuntament ha anunciat aquest vespre que la zona blava d’aparcament serà gratuïta almenys fins el 29 de març. Donades les mesures de restricció de la mobilitat, i el tancament comercial generalitzat, no té sentit la zona blava aquests dies. 

La filosofia darrera de la zona blava és afavorir la rotació de vehicles en les zones més aviat comercials. Aquest dies ni hi haurà gaire comerç ni tampoc convé que hi hagi rotació. Just al revés: es demana, amb l’estat d’alerta s’exigeix, reduir al màxim els moviments i quedar-se a casa a no ser que calgui treballar, comprar béns bàsics, anar al metge, al banc o a cuidar algú. Així que la supressió temporal de la zona blava té certa lògica.

Ja aquest dissabte al matí l’ajuntament d’Igualada ho ha anunciat. La capital de l’Anoia porta dia i mig de confinament. Unes hores més tard d’Igualada, Sabadell també ha anunciat la gratuïtat de la zona blava. També ho han fet altres municipis com Terassa, Tarragona, Valls, Caldes de Montbui o La Garriga.

On està la zona blava?

A Sabadell hi ha un miler llarg de places: repartides bàsicament en tres zones. La primera gran zona és el Centre, amb l’aparcament del Vapor Turull com a epicentre, però també a la majoria de carrers adjacents. La segona és a l’Eix Macià. La tercera zona, més petita, és al costat del mercat de La Creu Alta. Fins el 29 de març, com a mínim, seran gratuïtes.

De fet, ja aquest dissabte al migdia les zones blaves estaven pràcticament buides. Aixi era a l’Eix Macià però també al centre on, per exemple, al carrer Indústria es podia aparcar amb gran facilitat.

Foto portada: la zona blava dels carrer dels Filadors, aquest matí. Autor: J.d.A.