Prova PCR a Les Termes. Autor: David B.

Coronavirus: les estadístiques palesen una millora

Les darreres dades oficials sobre la propagació del coronavirus detecten una millora de la situació a Sabadell. En la darrera setmana s’han reduít tant el risc de rebrot com la taxa de transmissió. 

En les darreres hores s’han confirmat un miler de nous casos de Covid-19 a Catalunya. Set persones han mort. Segons les dades del departament de Salut, i pel que fa a Sabadell, s’han registrat 19 casos més en les darreres 24 hores. El risc de rebrot s’ha reduït i la taxa de transmissió també ha baixat, de 1,03 contagis per cada positiu a 0,86 contagis. La situació, segons aquestes dades, és de millora a la ciutat.

Aquesta setmana s’han fet durant tres dies cribatges massius tant a Campoamor com a Les Termes, dirigits a tots els residents del sud i especialment als menors de 45 anys. L’objectiu era identificar casos de Covid assimptomàtics per poder aïllar les persones i tallar els contagis. Queda pendent un balanç oficial de tot aquest operatiu, que va comportar unes 800 proves PCR durant el seu primer dia. L’objectiu era arribar a unes 3.000 entre dijous i dissabte al vespre.

La situació és més complexa ara a Terrassa, on el risc de rebrot ha passat de 123,38 a 252,47 en una setmana. I la taxa de transmissió és de 1,76. A Ripollet el risc de rebrot és de 135,08, segueix sent molt alt però ha baixat respecte la darrera setmana.

Atenció a Barberà

Del 30 de juliol al 5 d’agost els tres municipis de Catalunya amb més velocitat de propagació de coronavirus (Rt) són Vic (2,87), Barberà del Vallès (2,71) i Molins de Rei (2,50).

Foto portada: un home se sotmet a la prova PCR a Les Termes. Autor: David B.