Hospital Parc Taulí. Autor: David B.

Coronavirus: menys contagis però més ingressos

Una de freda i una de calenta. L’evolució de nous contagis per coronavirus s’ha frenat a Sabadell des de fa uns dies (més info: ‘Sabadell frena la corba‘). En canvi, les hospitalitzacions al Parc Taulí segueixen augmentant producte de l’increment de contagis de les darreres setmanes. Segons fonts de la Corporació Sanitària Parc Taulí, ara hi ha 36 persones hospitalitzades. És el major nombre d’ingressats en mes i mig.

A començaments de juny, el Parc Taulí va baixar per primer cop des de l’aparició del nou coronavirus i la seva malaltia associada, la Covid-19, dels 40 hospitalitzats al centre sabadellenc. La xifra va tocar terra durant els primers 20 dies del mes de juliol, quan només hi havia dues persones hospitalitzades per la Covid en aquest centre.

Però amb els rebrots el nombre d’hospitalitzats va començar a enfilar-se i ja s’acosta a la quarantena. Segons dades de l’hospital referent a aquest dimarts 11 d’agost, hi ha un total de 36 persones hospitalitzades (la font concreta quants crítics si n’hi hagués i quants malalts hi ha a planta). Aquest dimarts 11 d’agost es van diagnosticar a l’hospital 14 nous casos de Covid i cinc van precisar ingrés hospitalari. Cal palesar que la majoria de positius es detecten als ambulatoris.

El màxim d’hospitalitzats durant el pic de la pandèmia va superar els 600. En aquells moments, es van emprar gairebé tots els llits de l’hospital, l’Albada i el VII Centenari, es van habilitar espais sobre les urgències i traslladar pacients a l’hotel Verdi. Es va respondre però l’activitat dels quiròfans i l’atenció a la resta de malalties es va frenar de forma notable. Ara, i de cara a la tardor, es vol evitar el mateix i encara que la situació està lluny del que va passar entre març i abril, ja s’ha activat l’hotel Verdi per si calgués i l’hospital temporal segueix preparat a la pista coberta d’atletisme.

Foto portada: el Parc Taulí, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.