Mostres PCR

Nou cribatge massiu per detectar casos de Covid, ara a tres barris

  • Les persones cridades a participar rebran un missatge SMS al mòbil. 
  • Els tres cribatges es faran a La Creu Alta, Can Puiggener i Torre-romeu. 

Des del proper dilluns 23 de novembre i durant una setmana es faran proves per a la detecció de la COVID-19 a persones asimptomàtiques de més de 16 anys a diversos punts de la ciutat. Les proves es realitzaran en tres centres cívics.

El departament de Salut ha establert una estratègia conjunta en la lluita contra la Covid-19, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, l’Institut Català de la Salut, el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès i el Parc Taulí, basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus. Aquesta actuació preventiva està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

Les proves es realitzaran en tres punts de la ciutat, corresponents a dues àrees bàsiques de salut. Són els següents.

  • Centre Cívic de la Creu Alta – Cal Balsach (carretera de Prats de Lluçanès, 42), per a la població que correspon a l’Equip d’Atenció Primària Creu Alta. Es farà del 23 al 27 de novembre.
  • Centre Cívic de Can Puiggener (plaça del Primer de Maig 1), per a la població d’aquest barri. Es farà el 30 de novembre.
  • Centre Cívic de Torre-romeu (plaça de Montcortès 1) per a la població que correspon a l’Equip d’Atenció Primària La Serra. Es farà del 24 al 27 de novembre.

Els locals estaran oberts de les 9 del matí a les 14 hores i de les 15 a les 19 hores per a la realització de les proves. Les persones que estan especialment cridades a participar al cribatge rebran un SMS informatiu.

És important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar els tràmits. Els resultats es comunicaran a través de SMS, i també es penjaran a la plataforma La Meva Salut. Salut convida la població a participar en aquestes proves, que han de servir per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta, diuen, de detectar el màxim nombre possible de persones infectades.

Pla detall d’unes de les mostres per a PCR. Foto del 24 de setembre del 2020 (horitzontal)