Crida per donar tauletes a pacients ingressats per coronavirus

La Societat Catalana de Tecnologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), ha posat en marxa un projecte solidari en el que hi participa l’hospital Parc Taulí, per tal que les persones ingressades per coronavirus puguin estar acompanyades telemàticament de familiars i amics.

La iniciativa, batejada amb el nom de TelecomuniCAT, pretén que cap persona quedi “aïllada de l’entorn” i en una primera fase es farà en hospitals de referència com el Parc Taulí. L’IEC, a través d’un comunicat difós aquest divendres, ha fet una crida a particulars i a empreses a donar tauletes en bon estat, tant si són noves com de segona mà, i a fer donatius econòmics per a poder-ne comprar a través d’una campanya de micromecenatge.

Els dispositius que s’obtinguin durant aquesta iniciativa solidària s’enviaran a pacients ingressats i aïllats per la Covid-19 en centres hospitalaris com l’Hospital Clínic, l’Hospital de Bellvitge, el Parc Taulí de Sabadell, l’Hospital Germans Trias i Pujol o l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. En una segona fase, no es descarta arribar a més equipaments sanitaris. Les donacions de dispositius es poden fer a través TelecomuniCAT.

La iniciativa compta amb el suport d’empreses com FibraCAT, Addit.ion Healthcare, BETA, Volarás Volarás i Bertaportasantacana.com, així com de l’Institut Català de la Salut (ICS), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’IEC