Autor: M.Tornel.

El Ministeri de Sanitat envia 10 respiradors al Taulí

El Ministeri de Sanitat ha informat aquest dissabte que ha lliurat 50 nous respiradors a cinc hospitals catalans per fer front a les necessitats derivades de la crisi sanitària del Covid-19. S’han destinat a hospitals de Barcelona, Sabadell, Badalona, Lleida i Girona. 

Els respiradors es van lliurar aquest divendres entre les 17 i les 19 hores, i des de la passada nit han començat a funcionar a ple rendiment als centres on van arribar. Segons el govern d’Espanya, el ministeri va repartir deu ventiladors a cadascun dels cinc hospitals destinataris. Així s’han destinat a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, l’Hospital Sant Pau de Barcelona, l’Hospital Germans Trias i Pujol de la mateixa capital, l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, i l’Hospital Josep Trueta de Girona, que ja han rebut el nou material.

Amb aquest repartiment, el ministeri assegura que “es continua incrementant la capacitat dels cinc centres catalans amb un total de 50 màquines de ventilació”. El material ha estat traslladat des de Madrid i posat en marxa en el menor temps possible gràcies al personal tècnic i treballadors dels centres hospitalaris per a reforçar el sistema sanitari català.

El govern d’Espanya afirma que d’aquesta manera “continua amb el repartiment a les comunitats autònomes del material necessari per a reforçar el Sistema Nacional de Salut i fer front a la crisi de la covid-19 en les millors condicions possibles”.

Foto portada: una imatge d’arxiu de l’entrada d’Urgències del Taulí. Autor: M.Tornel.