Foto: Alba Garcia

El Taulí permetrà de nou les visites però amb cautela

Tímida reobertura de les visites a l’hospital Parc Taulí a partir d’aquest dimarts 1 de desembre. Segons informen fonts de la Corporació Sanitària Parc Taulí, a nivell general el mateix acompanyant podrà visitar els pacients hospitalitzats una hora al dia. Feia alguns dies que, superat el pic d’ingressos a la segona onada, s’estudiava com permetre de nou els acompanyaments. 

Les mateixes fonts asseguren que el Taulí ha elaborat un document intern per planificar el nivell d’obertura de les visites als pacients amb un paràmetre bàsic: la incidència acumulada de casos Covid en els darrers 14 dies. Segons aquesta xifra, es permetrà més, menys o gens les visites.

Ara s’obrirà gradualment la possibilitat d’entrar a acompanyants. Lluny de la situació prèvia a la Covid, o la que es va viure durant l’estiu. Però obrint l’aixeta respecte l’octubre i el novembre, on només es permetia acompanyants en cas de naixement o en els moments finals de la vida.

Com funcionarà ara el sistema?

A l’hospital el mateix acompanyant podrà visitar una hora al dia el seu familiar, tant si té Covid com si no en té. Però a les habitacions compartides (que són totes a l’hospital) els familiars s’alternaran: els dies parells entraran els familiars dels pacients hospitalitzats en un llit parell i en dies senars els hospitalitzats en dies senars. D’aquesta forma es vol evitar que entrin i surtin 500 persones de l’hospital cada dia a la mateixa hora. L’horari de visites serà de 13 a 14 hores.

A l’UCI, com les estances són individuals, els familiars podran entrar cada dia, de 13 a 14 hores però sempre la mateixa persona. A semicrítics també, però de 13.30 a 14.30 hores. Al Frontal Gran Via, habilitat com a UCI provisional per a pacients Covid, els familiars també podran entrar cada dia però ho faran en hores diferents en funció de si el pacient està ingressat al mòdul A o al mòdul B.

De moment, no es permetran les visites a les urgències. S’obre l’aixeta de les visites, però encara amb molta cautela. Les visites estaven limitades a la mínima expressió des de mitjans d’octubre, fa un mes i mig.

Repunten els hospitalitzats

Després del cap de setmana, el nombre d’hospitalitzats amb Covid al Taulí ha tornat a pujar en relació a divendres, un dia on habitualment es donen bastantes altes. Per tant, caldrà veure l’evolució al llarg de la setmana però, segons les dades de l’hospital, hi ha una quinzena d’hospitalitzats més aquest dilluns dels que hi havia divendres (20 més a planta i quatre menys a l’UCI). Durant el cap de setmana han mort cinc persones amb Covid a l’hospital.

Més informació: 

El Taulí restringeix de nou les visites a tots els hospitalitzats

Foto portada: una dona i un familiar, a l’entrada de l’hospital. Autora: Alba Garcia.