Foto portada: l'escultura de bronze dedicada a Joan Sallarés i Pla, amb mascareta, aquest dissabte. Autor: David B.

La propagació de la Covid-19 a Sabadell, Terrassa o Sant Cugat “empitjora fort”

L’avanç del coronavirus al Vallès Occidental, i especialment ara a Sabadell, preocupa els investigadors que fan seguiment de la pandèmia. I és que si la situació al Segrià i al Baix Llobregat i Barcelona sembla que s’estabilitza, els contagis segueixen creixent a gran velocitat a Sabadell o Terrassa.

Així es deriva de la lectura de les dades de la regió sanitària Metropolitana Nord, que no surt pitjor parada perquè també inclou comarques com el Maresme i la zona nord de Barcelona, que compensen els contagis vallesans. Investigadors del grup de recerca de biologia computacional de la UPC, el BIOCOMSC, han informat aquest dilluns que la propagació de la Covid-19 al Vallès Occidental i també a l’Oriental se situa a l’entorn de 2 després de patir un “empitjorament fort”. És a dir, cada persona infectada amb el nou coronavirus acaba propagant el virus a dues persones. D’aquesta forma el virus no es conté sinó tot el contrari: es propaga amb facilitat.

Sabadell, la sisena ciutat catalana amb més casos nous

Per exemple, a Sabadell els contagis s’han incrementat un 180 per cent la darrera setmana, segons les dades públiques de la Generalitat però analitzades per l’investigador de l’UPC Gerard Giménez. En els darrers set dies s’han superat els 200 nous contagis a Sabadell, 202 en concret, mentre que l’anterior es va saldar amb 72 contagis. Terrassa té xifres similars però inferiors (creixements del 140 per cent setmanals i 148 nous contagis). Sant Cugat té un creixement del 235 per cent i la setmana passada van haver-hi 57 contagis nous en aquest municipi.

Sabadell és la sisena ciutat catalana amb més nous contagis, només per darrera de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Badalona i Cornellà de Llobregat. Fa una setmana era la desena ciutat amb més contagis (més info: ‘Sabadell, entre els 10 municipis catalans amb més casos nous de Covid‘). A més, l’hospital Parc Taulí té 23 persones ingressades per aquesta malaltia.

Sabadell, entre els 10 municipis catalans amb més casos nous de Covid

Farrés: ”les últimes dades de coronavirus a Sabadell no són bones”

Foto portada: estàtua de Sallarés i Pla, amb mascareta. Autor: David B.