Foto portada: l'alcaldessa de Sabadell, a la sala de plens, en roda de premsa telemàtica, aquest diumenge.

Falta material i calen sanitaris: Farrés demana ajuda per a l’hospital temporal

L’alcaldesssa de Sabadell, Marta Farrés, fa una triple crida a la col·laboració ciutadana. Farrés ha assegurat que calen més mascaretes i guants per protegir el personal que ha de fer en 10 dies l’hospital de campanya a la Pista Coberta d’atletisme. Qui en tingui, que els porti a la Policia Municipal. En un altre sentit, demana a professionals sanitaris jubilats o a punt d’acabar els estudis que es posin a disposició. I a la ciutadania en general, que se segueixi quedant a casa. 

Farrés ha fet la crida en una roda de premsa telemàtica, des de la sala de plens de l’Ajuntament, on ha anunciat la construcció d’un hospital de campanya a la Pista Coberta d’Atletisme. Ha d’entrar en funcionament en 10 dies i tenir capacitat per a 250 llits. Hi ajudarà personal municipal, de Metges Sense Fronteres, del SEM i militars.

“Per muntar tota la logística de l’hospital de campanya necessitem la màxima protecció per la gent, tenim EPIs però demanen a qui tingui material que el porti a la Policia Municipal”, ha assegurat.

Per això l’alcaldessa demana que les consultes mèdiques privades, clíniques dentals o altres centres que tinguin mascaretes i guants que els posin a disposició de la Policia Municipal.

En un altre ordre de coses, també calen mans. Professionals sanitaris, de medicina o d’infermeria. Demana a aquells facultatius o infermers jubilats o que estiguin en els darrers cursos dels seus estudis que contactin amb la delegació al Vallès de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques perquè caldran mans per treballar a l’hospital de campanya.

Per a la ciutadania en general, també una petició: que respectin el confinament, que es quedin a casa, i que surtin el mínim imprescindible.

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, a la sala de plens, en roda de premsa telemàtica, aquest diumenge.