Terrasses obertes. Autor: David B.

Farrés amaga amb sancions: “hi ha terrasses que ho fan bé però algunes que no”

L’Ajuntament ha permès les terrasses ampliar la seva superfície per esquivar la restricció de capacitat de la fase 1. Però les primeres 48 hores de terrasses obertes tenen un sabor agredolç pel consistori. “Moltes terrasses ho estan fent be però hi ha algunes que no”, sosté l’alcaldessa, Marta Farrés. De moment, però, no s’està sancionant. 

Segons Farrés, un pas en fals ara pot comportar problemes. Només cal veure el que ha passat a Lleida, on hi ha un brot que els deixarà fora de la fase 2 la setmana vinent, en part per una festa familiar. “Hem de ser especialment conscients”, demana l’alcaldessa, qui es defineix com a “contenta” perquè les terrasses puguin reobrir però demanar fer-ho bé.

“Ahir em vaig passejar per tota la ciutat, moltes terrasses ho estan fent bé però hi ha algunes que no. Des d’ahir i durant tota la setmana hem dut a terme un dispositiu mixte entre policia i gent de comerç i inspectors de via pública per recordar-los quines són aquestes mesures”, ha assegurat aquest dimecres.

Però un cop feta una primera ronda, Farrés avisa que es passarà a sancionar si segueixen havent-hi incompliments. “Aquest és un cas de responsabilitat col•lectiva. El que no pot ser és que la majoria ho faci bé però que aquells que no ho fan bé acabin perjudicant a la resta de ciutadania”, ha assegurat.

Foto portada: una terrassa a la plaça de la Creu de Barberà, dilluns. Autor: David B.