Hotel Verdi. Autor: David B.

Gairebé 750 casos de Covid-19 a Sabadell, segons la Generalitat

  • Les àrees sanitàries més al sud i més al nord de Sabadell tenen un major índexs d’infectats. 
  • En general, Sabadell, com Sant Quirze i Montcada, entre els municipis vallesans amb més infectats per 100.000 habitants. 

L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya ha publicat un mapa sobre la incidència del nou coronavirus, el Covid-19, a Catalunya, dividida per les diferents àrees bàsiques de salut. Sumant totes les dades de Sabadell, el número de positius per Covid-19 arriba a 747. A més, la incidència el coronavirus a la ciutat està en la franja alta del país. Més alta que a Terrassa i que a la majoria de ciutats vallesanes.

Sabadell té set àrees bàsiques de salut, malgrat que algunes tenen dues subàrees. Aquest és el número de casos totals de coronavirus, segons el mapa que publica la Generalitat aquest dissabte 28 de març.

  • Àrea 1A (Centre, Covadonga i Hostrafrancs). 109 casos positius. Àrea 1B (Eixample i sector Sant Oleguer). 75 casos positius.
  • Àrea 2 (Creu Alta i Can Puiggener). 77 casos positius.
  • Àrea 3A (Ca n’Oriac, Torreguitart i Torrent del Capellà). 99 casos positius. Àrea 3B (La Roureda, Sant Julià, la Plana del Pintor, Can Deu). 63 casos positius.
  • Àrea 4 A (Concòrdia i un petit sector de Can Llong enganxat a la via del tren). 53 casos positius. Àrea 4B (Can Rull, la resta de Can Llong i Castellarnau). 59 casos positius.
  • Àrea 5 (Gràcia, Merinals, Can Feu i Serra d’en Cameró). 67 casos positius
  • Àrea 6 (Sud i Creu de Barberà). 124 casos positius
  • Àrea 7 (Torre-romeu i Poblenou). 21 casos positius.

De les dades es deriva un total de 747 infectats per coronavirus a Sabadell, sent la zona sud la que té més persones infectades en números absoluts.

El mapa inclou una altra dada, l’índex de diagnosticats per cada 100.000 habitants. La confinada Igualada té un índex de 394,5 infectats i de 451,2 infectats per cada 100.000 habitants en les zones 1 i 2. El centre de Terrassa, per exemple, està a 119 infectats per cada 100.000 habitants, el de Sant Cugat a 95 o el de Cerdanyola a 148.

Una captura del mapa publicat per l'agència.
Una captura del mapa publicat per l’agència.

La llegenda del mapa marca cinc escales. Sabadell està a la part alta en quant a incidència del Covid-19, entre la quarta i la cinquena. Queda lluny d’Igualada però molt per sobre de la resta de ciutats de l’entorn, a excepció de Sant Quirze. Així les zones amb major índex són l’àrea 3B, al voltant del CAP Nord (Sant Julià, Plana del Pintor i Roureda), amb 229 infectats per cada 100.000 habitants. A la zona sud l’índex és similar, 227 per cada 100.000 habitants. I supera els 200 infectats per cada 100.000 habitants a bastants barris: Can Feu, Merinals, Gràcia, el Centre, l’Eixample i Covadonga i també Ca n’Oriac. Les dues zones de Sabadell amb menor índex de Covid-19 són Torre-romeu i Poblenou, i també Can Rull, Can Llong i Castellarnau.

Altres municipis vallesans

A nivell vallesà, segons aquest mapa, la incidència del Covid-19 és inferior que a Sabadell, amb l’excepció de Montcada i Reixac, que també té una incidència mitjana-alta, i Sant Quirze del Vallès, amb 72 casos al municipi.

Més informació:

Foto portada: l’hotel Verdi, que ja rep pacients del Parc Taulí de Sabadell, des de fa dos dies.