Foto portada: un vehicle de la Policia Municipal, difonent el missatge. Autor: David B.

La Policia Municipal supera les 2.500 denúncies per vulnerar l’estat d’alarma

La Policia Municipal ha interposat des del diumenge 15 de març més de 2.583 denúncies per vulnerar les restriccions imposades per l’estat d’alarma. L’administració emplaça la ciutadania a seguir respectant les indicacions. Es manté la mitjana diària de propostes de sanció des de l’inici: unes 40 al dia. 

Són 2.583 les propostes de sanció imposades per la Policia Municipal en el que portem d’aplicació de l’estat d’alarma, que va començar el passat 14 de març. Les primeres sancions es van interposar el 15 de març. La xifra no inclou totes les propostes de sanció a Sabadell, ja que en queden fora les dels Mossos d’Esquadra, que no les facilita municipi a municipi.

Més d’un milió de sancions a Espanya, i 8.400 detencions

Aquest dilluns s’han superat el milió de propostes de sanció a Espanya entre tots els cossos i forces de seguretat de l’Estat. S’han detingut 8.412 persones en total. Espanya és un dels països amb major quantitat de sancions. Les policies locals són el cos de seguretat que més sancions ha imposat, unes 370.000. La Guàrdia Civil ha posat unes 290.000 sancions i la Policia Nacional gairebé 270.000. Els Mossos han interposat unes 70.000 denúncies i l’Ertzaintza més de 12.000.

Comerç AMIC

A nivell estatal el ritme de les sancions s’ha reduit des de l’inici del desconfinament. No tant a Sabadell, on de mitjana se sancionen unes 40 persones al dia des de l’inici de l’estat d’alarma. Des del passat divendres s’han iniciat 197 processos sancionadors des de la Policia Municipal.

Foto portada: un vehicle de la Policia Municipal, a la Rambla a l’inici de l’estat d’alarma. Autor: David B.