Autor: M.Tornel.

La pressió del Covid-19 al Parc Taulí baixa una mica

  • El número d’ingressats per Covid-19 al Parc Taulí es quadruplica en dues setmanes. 
  • Els números semblen indicar que el pic de contagis s’ha superat: només sis nous ingressos en 24 hores. 

La pressió del nou coronavirus al Parc Taulí de Sabadell s’ha alleugerit una mica a finals d’aquesta setmana. De dijous a divendres el número de pacients ingressats a l’hospital només ha pujat en mitja dotzena. Per la banda negativa, mal dijous per a les defuncions ja que nou persones van perdre la vida a l’hospital de Sabadell en les darreres 24 hores. 154 persones han mort de coronavirus a l’hospital sabadellenc. 

Tothom vol ser optimista, però hi ha certs indicis que fan raonable l’optimisme. Així es va repetint des de les autoritats de tots nivells en les darreres jornades. Ja sigui a nivell estatal com català com fins i tot local hi ha certes dades que fan pensar que el pic de contagis per Covid-19 ha passat.

Donant per bona aquesta hipòtesi, han de passar alguns dies més per palesar-la del tot, cal encara passar dos moments crítics. Dos pics més.

  • En primer lloc, el pic d’ingressos hospitalaris, que no ha tocat sostre encara. Ara hi ha 631 persones, entre les plantes de l’hospital, l’Albada, el Centenari i els 64 ja de l’hotel Verdi. Fa dues setmanes eren 162, quatre vegades menys. Fa set dies els hospitalitzats eren 445, prop de 200 menys que ara. El ritme fins ara ve sent de 200 ingressats més a l’hospital cada setmana que passa. Una xifra positiva més: des de l’inici de la pandèmia és el primer dia que el número d’ingressats a planta (sense comptar l’UCI ni el Verdi) ha caigut: de 507 dijous a 501 aquest divendres).
  • El segon moment crític, el tercer pic que caldrà passar després del de contagis i ingressats, és el pic d’ingressos a l’UCI, per al qual encara falten bastants dies però les xifres creixen ràpidament. Fa dues setmanes hi havia 23 persones a l’UCI amb coronavirus. Divendres passat hi havia 46 persones a l’UCI amb coronavirus. Ara hi ha 66.

Entremig, jornades laborals molt llargues, moltes vides perdudes i un país, un continent i mig món de fet aturat. Una altra xifra per l’esperança és el número d’altes, que és la xifra (el verd del gràfic que encapçala la informació) que creix a major ritme aquesta setmana. Ja hi ha 264 persones que han necessitat estar ingressats a l’hospital per passar el Covid-19 i han sortit amb l’alta mèdica sobre el braç.

Foto portada: l’hospital de Sabadell, en una imatge recent. Autor: David B.