Foto portada: l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la consellera de Salut, Alba Vergés, a l'hospital temporal, el 5 d'abril. Autor: David B.

Farrés es queixa a Salut: “sorprèn que l’hospital temporal roman tancat”

Una setmana després d’acabar la conversió d’una pista d’atletisme en un hospital per a 210 pacients, l’equipament segueix sense rebre cap pacient. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, es mostra sorpresa que una instal·lació acabada a tota pressa ara no s’utilitzi. I demana a la gerent de la Regió Sanitària de Barcelona i Àmbit Metropolità Nord del Servei Català de la Salut, Anna Aran, quin calendari hi ha per posar en marxa l’hospital temporal.

Tot està preparat, fins i tot els llençols, però no es deriva cap pacient. L’hospital va ser muntat a tota pressa i ara porta una setmana en la quietud. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, assegura en una carta enviada a la gerent de la Regió Sanitària Barcelona Nord, Anna Aran que “les informacions són diferents cada dia i no hi ha gens clar”. Per això sol·licita calendari per posar en marxa l’hospital. La carta és aquesta.

La carta de Farrés. Font: cedida.
La carta de Farrés. Font: cedida.

Farrés reconeix que la situació es comença a estabilitzar a l’hospital de Sabadell. Però insisteix que compaginar l’atenció als malalts de coronavirus amb l’atenció a la resta de pacients segueix sent complicat. El Covid-19 ocupa el 85 per cent dels espais del Parc Taulí i una de les claus de l’hospital temporal era permetre que l’atenció a altres malalties comenci a recuperar pes en el dia a dia, així com poder derivar persones des de les residències de gent gran.

Sabadell ha desmuntat la Pista Coberta d’Atletisme, que per cert va costar diversos milions d’euros, en 10 dies. Farrés vol saber quan començaran a arribar els pacients. La seva carta arriba l’endemà que es pronunciés en termes similars la Federació d’Associacions Veïnals, qui es pregunta perquè no ha entrat en funcionament encara aquest dispositiu.

 

Què passa amb l’hospital temporal?, es pregunta la FAV

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la consellera de Salut, Alba Vergés, a l’hospital temporal, el 5 d’abril. Autor: David B.