Edici Parc Taulí. Autor: David B.

Les altes per Covid-19 al Parc Taulí ja superen el centenar

Per primer cop des de l’inici de la pandèmia del nou coronavirus el número d’hospitalitzats per Covid-19 al Parc Taulí de Sabadell disminueix. De diumenge a dilluns s’han produït 13 altes hospitalàries, però també onze defuncions. El número d’hospitalitzats ara és de 509, cinc menys que el diumenge. 

Un cop derivats els pacients de traumatologia a la clínica Asepeyo de Sant Cugat i altres ingressats sense coronavirus a l’hospital QuirónSalud del Vallès de Sabadell al llarg de la setmana passada, l’hospital Parc Taulí destina gairebé tots els llits a coronavirus entre les diverses plantes, a excepció de salut mental i neonats. En total 443 pacients a planta i 49 a la Unitat de Cures Intensives (dos més que diumenge). A més, l’hospital Verdi acull 17 pacients, cinc menys que ahir. Amb tot el total d’hospitalitzats segueix sent superior als 500 i se situa ara en 509. La xifra seguirà creixent, hi ha més llits d’hotels preparats, i s’ha iniciat la construcció d’un hospital temporal a la Pista Coberta d’Atletisme de cara a mitjans de la setmana vinent. Mentrestant, preocupa el número de llits per a intensius, que creixeran de forma notable un cop es posi en marxa l’hospital temporal.

121 defuncions

Pel cantó negatiu, les defuncions no frenen. Diumenge van morir al Parc Taulí 11 persones per Covid-19. El número de defuncions acumulades des de l’inici de la pandèmia a l’hospital de Sabadell és de 121. El número d’altes acumulades ja ha superat el centenar, situant-se en 101 a primera hora d’aquest dilluns. És el color verd del gràfic que sens dubte també anirà pujant en les properes setmanes.

Foto portada: entrada de l’hospital Parc Taulí, fa alguns dies. Autor: David B.