Imatge de l'exterior de l'escola Mas Boadella de Sabadell que Educació ha tancat pel coronavirus. Imatge del 12 de març de 2020. (Horitzontal)

Les escoles obriran en fase 2 amb assistència voluntària dels alumnes

  • Bargalló anuncia que les escoles obriran per fer acompanyament.
  • Sabadell arribarà a la fase 2, com a molt aviat, el 8 de juny. 

Els centres educatius en territoris en fase 2 obriran a partir de l’1 de juny amb assistència voluntària dels alumnes i “mai per fer activitats lectives”. Reobriran per als alumnes majors d’un any. Per tant, s’hi inclouen les escoles bressol, escoles i instituts. El pla d’obertura s’adequara a l’entrada progressiva dels municipis a la fase 2 i per tant unes escoles reobriran abans que altres.

Educació afegeix que els que ho puguin fer dilluns vinent -Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu i Aran- hauran de preparar l’obertura per a l’1 de juny “sempre a partir d’una gradualitat en l’inici d’activitats”. En tot cas, no es podran superar els grups de 13 alumnes a infantil i primària i 15 a secundària. En les escoles bressol el màxim serà de cinc infants per espai. No hi haurà menjadors.

Així ho ha anunciat aquest dimecres el conseller d’Educació, Josep Bargalló. El conseller ha insistit que els centres obriran només com “espais comunitaris” per a infants que necessitin d’un acompanyament emocional. “Es tracta de fer una atenció personalitzada pels nens que ho necessitin”, ha indicat. Els centres acolliran especialment l’alumnat de cursos finalistes, és a dir, sisè de primària, quart de secundària, segon de batxillerat o darrers cursos de formació professional.

El proper curs

Els centres hauran d’elaborar durant el mes de juny un pla de contingència per al curs 2020-2021. Respecte a la tornada a les aules al setembre, Bargalló ha assegurat que l’objectiu és tenir “tota la formació presencial” sabent que caldrà buscar espais nous ja que “ara afrontem una emergència sanitària i al setembre haurem d’afrontar una emergència educativa. Els centres hauran d’acollir grups “reduïts i estables” d’entre 12 i 13 alumnes a primària i d’una quinzena d’estudiants a secundària.

Quan entrarà Sabadell a la fase 2?

Sabadell encara està a la Fase 0 del desconfinament o des de dilluns a l’híbrida fase 0,5. Si el govern central ho autoritza dilluns vinent, 25 de maig, entraran a la fase 1 Sabadell i tots els municipis de la Regió Sanitària de Barcelona (Barcelona Ciutat, Àmbit Nord i Àmbit Sud). En principi per saltar de fase, el govern central marca dues setmanes com a mínim, per estudiar bé els efectes del desconfinament. Així que en el millor dels casos Sabadell arribaria a la fase 2 el dilluns 8 de juny.

Foto portada: l’escola Mas Boadella, a Can Llong. Autor: ACN.