Exèrcit

Més desinfeccions a residències: traslladats 10 residents d’Atendis al Verdi

  • L’exèrcit actua en una tercera residència a la ciutat, al carrer de Portugal, al Centre. 
  • Els Bombers traslladen una desena de residents de la Fundació Atendis al Verdi. 

Almenys tres residències de gent gran i una residència de persones amb discapacitat han estat netejades i desinfectades en profunditat per membres de l’exèrcit de terra o pels Bombers en els darrers dies a Sabadell, segons ha concretat aquest divendres l’administració municipal. 

Divendres passat militars procedents del regiment Nuclear, Biològic i Químic (NBQ) de València van recalar a Sabadell per desinfectar la residència Jardins de Castellarnau, que havia demanat la seva ajuda després de no tenir més solucions, segons va declarar la seva gerència. Aquesta setmana el mateix regiment ha desinfectat la residència Sardà i Salvany, de les Hermanitas de los Ancianos Desamparadors, al carrer Sant Joan. D’allà van sortir dijous entre aplaudiments dels residents. Aquest divendres els militars han treballat en un tercer centre, la residència Vivaldi, al carrer de Portugal, també al centre de la ciutat.

Trasllat de 10 residents de la Fundació Atendis al Verdi 

Per la seva part, la situació és complexa també a la residència de la Fundació Atendis al barri de Can Rull, on s’han detectat 27 positius de Covid-19. El centre té una quarantena de places. Una persona està hospitalitzada. Un altre grup de 10 és traslladat pels Bombers fins l’hotel Verdi, on quedaran ingressats. Cal recordar que aquesta entitat atén persones amb discapacitat intel·lectual. Segons publiquen cada dia, a més hi ha una creixent incidència d’infeccions o situacions d’aillament de professionals. Els Bombers de la Generalitat han desinfectat el centre, al carrer Zorrilla, i han transportat una desena d’usuaris amb mobilitat reduïda fins l’hotel Verdi, on seran ingressats.

Emergeixen els problemes a les residències

Aquesta setmana la relació entre les residències, sobretot de gent gran, i el Covid-19 ha estat més a l’agenda. Els alcaldes de la comarca han llençat un SOS per tenir més suport i millorar la neteja dels espais mentre que els professionals assistencials demanen més material i les gerències dels centres pateixen per la manca de personal. La Generalitat ha reconegut que no s’ha prestat suficient atenció a les residències i a partir d’ara es fa cada dia un balanç de la situació similar al que es fa a nivell hospitalari. Durant el mes de març van morir en residències catalanes 511 persones per coronavirus. 189 ho han fet a les comarques barcelonines fora de l’àrea metropolitana. Aquesta xifra inclou per tant Sabadell, i ciutats com Igualada, Terrassa, Granollers o Mataró.

A Catalunya, hi ha més de 1.200 casos positius i un 20 per cent del miler de residències de Catalunya ja tenen casos positius de Covid-19. Més de 3.700 professionals estan aïllats o tenen símptomes del virus.

Residències i coronavirus: “Ens falten mans; tothom està doblant torn”

“Les administracions no ens han facilitat res”, diu la residència que va cridar l’exèrcit

Foto portada: un vehicle de l’exèrcit, al lateral de la Gran Via, aquest matí. Autor: Raquel B.