Foto portada: entrada a l'hospital, aquest diumenge a la nit. Autor: J.d.A.

Més pressió encara: 625 hospitalitzats per Covid-19

El nou coronavirus no dona respir al Parc Taulí de Sabadell. Malgrat que el número de nous casos no creix al ritme que ho va fer la setmana passada, el nivell de pressió sobre els centres de la Corporació Sanitària és molt elevat. El número de nous pacients a l’UCI ha marcat un nou rècord, amb 8 de nous i 63 ara en total. El número d’hospitalitzats s’eleva fins els 625. 

Des de fa gairebé una setmana, els hospitalitzats estan a diversos recintes de la Corporació Sanitària Parc Taulí (l’hospital pròpiament dit però també a l’Albada i el Centenari), a més de l’hotel Verdi, a l’Eix Macià. Aquest dijous hi ha 55 a l’hotel, màxim fins ara, i 570 a l’hospital, dels quals 63 estan a l’UCI. De fet és el major increment en un sol dia de pacients a l’UCI des de l’inici de la pandèmia. Vuit nou pacients a l’UCI en 24 hores, 14 nous pacients a l’UCI en dos dies.

El número total d’hospitalitzats ha crescut en 36 en un dia. Un creixement similar al dels darrers sis dies que augura un cert estancament en la propagació de la pandèmia. El màxim de nous casos en un dia va ser de 70, el 26 de març, fa tot just una setmana. Des d’ençà les entrades a l’hospital no pugen al mateix ritme.

No obstant, el Taulí està molt exigit. Les hospitalitzacions són llargues i segueixen entrant més pacients dels que surten en alta. “Som un hospital Covid-19 en un 85 per cent”, reconeixia el director del Parc Taulí, Joan Martí, en una entrevista a aquest digital dilluns al vespre. Ara hi ha més de 600 pacients amb Covid-19, la Unitat de Cures Intensives va creixent a marxes forçades, el personal treballa 12 hores per norma general i a tot drap es mira de construir, no sense polèmica política, un hospital temporal a la Pista Coberta amb la vista posada a partir del 10 d’abril, quan s’albira la màxima tensió a l’UCI de l’hospital de Sabadell. Fa tres setmanes hi havia 23 pacients amb coronavirus a l’UCI. Aquest dijous la xifra s’ha triplicat ja fins els 63. D’aquí a dues setmanes se sap, amb tota probabilitat, que serà molt més alta.

La xifra més positiva del dia

La xifra més positiva del dia va pel cantó més tràgic de la pandèmia: dimecres només va morir una persona per coronavirus a l’hospital de Sabadell. Tot un contrastat amb les xifres de dimarts, quan van perdre la vida per aquesta infecció un total de 16 persones al centre sabadellenc.

400.000 habitants

Cal recordar que l’hospital de Sabadell dona servei a una desena de municipis i una població estimada de 400.000 habitants. A més de Sabadell, també és l’hospital de referència per als veïns de Cerdanyola, Barberà, Montcada i Reixac, Ripollet, Castellar, Polinyà, Sentmenat, Badia i Sant Llorenç Savall.

Joan Martí, director general del Parc Taulí: “potser estem en un punt d’inflexió”