Autora: Alba Garcia

500 sancions per no portar mascareta des del juliol

La Policia Municipal de Sabadell ha superat les 500 sancions per no portar mascareta des de començaments de juliol. En aquest gairebé quatre mesos, també s’han iniciat prop de 300 sancions per consumir alcohol al carrer i 86 per concentracions a la via pública superiors a les sis persones. 

La història de la mascareta associada al control de la pandèmia ha estat un increment constant. A l’inici ni l’Organització Mundial de la Salut la recomanava. Al febrer i inicis de març, no obstant, es van esgotar. Després van començar a arribar-ne més i el govern central va marcar un preu màxim per una tipologia, les quirúrgiques, i el govern català en va distribuir una de forma gratuïta a través de les farmàcies.

Després, a partir de la segona quinzena de maig, el seu ús es va fer obligatori a espais públics tancats, com el transport públic, i també al carrer si no hi havia distància física de seguretat. I a partir del 9 de juliol el seu ús es va fer obligatori en tot moment al carrer fins i tot amb distància de seguretat.

No portar mascareta comporta arriscar-se a una sanció de 100 euros. Des del passat 1 de juliol, i segons la Policia Municipal, s’han interposat 507 sancions per no dur la mascareta. A més, s’han fet 292 sancions per consumir alcohol al carrer i 86 per concentrar-se al carrer en grups superiors a les sis persones.

Foto portada: grups de joves a l’entorn del Mercat de Campoamor, aquest dijous. Autora: Alba Garcia.