Foto portada: l'entrada al tanatori de Sabadell. Autor: David B.

Morts sense comiat

  • El número de difunts s’ha disparat aquesta setmana molt més de l’habitual. 
  • L’Ajuntament suspèn les vetlles al tanatori i les cerimònies de comiat. 

Novetats importants a causa de l’evolució de la pandèmia del Covid-19. L’Ajuntament ha anunciat aquest diumenge al migdia que queden suspeses totes les vetlles de difunts, així com totes les cerimònies de comiat. La mesura es fa de la mà de l’empresa que gestiona el tanatori i el cementiri, Torra SA. 

Des d’inicis de la setmana, el tanatori funcionava però a un terç de la seva capacitat. Però aquest diumenge es va més enllà per evitar al màxim “l’aglomeració de gent”.

“L’epidèmia del COVID-19 continua en augment i cada vegada hi ha més persones afectades. La decisió pretén evitar més contagis a la ciutat, alhora que és una mesura de protecció per a les persones que hi treballen i que aquests dies estan fent un esforç per atendre totes les famílies en les millors condicions en el moments delicats en que es troben”, assegura el comunicat municipal.

Totes les cerimònies de difunts queden des d’ara mateix suspeses, amb l’única excepció de les que ja estiguessin programades.

El número de morts es dispara a la ciutat

L’evolució de la mortalitat a Sabadell en la darrera setmana és molt important. Segons dades de Torra SA, a través de la seva relació de difunts, entre dilluns 9 de març i diumenge 15 de març, van morir a Sabadell 59 persones. Una mitjana de vuit difunts al dia, aproximadament. En la setmana que encara no ha acabat, la primera amb morts de coronavirus a la ciutat, es porten acumulades 98 defuncions en cinc dies. La mitjana de defuncions al dia és molt superior: gairebé de 20 persones cada dia. Evidentment no totes són per Covid-19, potser ni tan sols ho son la majoria, però la pandèmia del Covid-19 sí marca la diferència de l’increment.

Segons dades de la Corporació Sanitària Parc Taulí, fins ara han mort a la ciutat 27 persones a causa del nou coronavirus.

Cementiri tancat

La nova mesura s’afegeix al tancament del cementiri, que es va decidir el passat dilluns. Ara només obre per fer enterraments. En cas d’urgència per qüestions relacionades amb sales de vetlles es podrà trucar al 93 745 32 92 o bé al 900 112 092.

214 ingressats al Parc Taulí, 27 morts, pel coronavirus

Foto portada: l’entrada al tanatori de Sabadell. Autor: David B.