Adolescents UNICEF

La pandèmia passa factura als adolescents, que tindran acompanyament psicològic als Espais Jove

Els Espais Joves, ubicats a cinc centres cívics, oferiran a partir del mes d’octubre un servei d’acompanyament psicològic per a adolescents d’entre 12 i 18 anys. S’ha detectat que el sotrac de la pandèmia i el confinament ha passat factura a diversos joves. El consistori oferirà així ara un servei d’orientació psicològica. 

Segons l’Ajuntament, hi ha problemes de diversa tipologia. Des de la interrupció dels estudis o la dificultat de seguir-los a la primavera de forma telemàtica a la pèrdua de la feina, dificultats econòmiques a casa, restriccions en les relacions socials, la complexitat d’estar més a casa que mai tota la família, la limitació dels espais de relació o viure un estiu molt diferent. Tot enmig d’una pandèmia global, sense equivalències en altres moments recents, que han omplert d’incertesa tota la societat però especialment els més joves.

Segons informa l’Ajuntament a partir d’octubre l’Oficina Jove, situada al carrer Blasco de Garay, al Centre, tindrà un nou servei d’acompanyament psicològic per a persones d’entre 12 i 18 anys. La intenció és acompanyar-los emocionalment ja que l’impacte de la pandèmia té efectes a l’educació, l’ocupació, la salut mental, les relacions familiars i d’oci o altres. El servei s’oferirà de forma presencial als cinc Espais Joves, situats als centres cívics de Can Rull, Torre-romeu, Can Deu, Can Puiggener i La Creu de Barberà.

Per fer ús del servei cal cita prèvia, que es pot agafar trucant al 93 745 33 01, enviant un whatsapp al 689 321 945 o un missatge al compte @SBDJove d’Instagram.

Foto portada: una adolescent. Autor: UNICEF Mèxic