Marina Benavent

Marina Benavent, de 84 anys, primera vacunada: “estic molt contenta que la vacuna hagi arribat”

Marina Benavent Andrés, valenciana de 84 anys resident al complex Sabadell Gent Gran des de fa dos anys, ha estat la primera persona vacunada contra el coronavirus no només a Sabadell sinó a tot l’àmbit metropolità Nord. Benavent ha rebut la vacuna a les tres de la tarda d’aquest diumenge.

La Generalitat espera tenir les residències vacunades abans de la primavera i assolir la immunitat de grup a la tardor. Mentrestant, però, caldrà combinar l’optimisme amb la precaució, diuen. 

“Estic molt contenta que la vacuna hagi pogut arribar. Sobretot per les persones que més necessiten que marxi aquest virus que no sabem d’on ha arribat però ha deixat molt gent al cementiri, famílies arruïnades i sobretot el país fet una merda! Espero que per tots la vacuna sigui lo millor”, ha assegurat Benavent poc abans de ser vacunada per un equip d’infermeres.

Un cop s’ha vacunat a la planta baixa de Sabadell Gent Gran, i entre aplaudiments, s’ha aixecat, i ha alçat el seu dit índex clicant l’ull als mitjans de comunicació. Benavent ha agafat després el seu caminador i ha marxat. Li ha agafat el testimoni la segona vacunada contra el coronavirus a Sabadell: Vicenta Vega, de 87 anys.

Vicenta Vega, segona persona en vacunar-se contra el coronavirus a Sabadell. Autor: David B.
Vicenta Vega, segona persona en vacunar-se contra el coronavirus a Sabadell. Autor: David B.

I en tercer lloc la infermera Maria Rosa López, de 64 anys, directora assistencial de Sabadell Gent Gran. López, en declaracions als mitjans, ha assegurat que la vacuna és “una oportunitat. I un regal que aquesta mateixa tarda poguem tenir tots els residents vacunats”. Tot i no dubtar en vacunar-se ha defensat com un dret fer-ho o no fer-ho: “hem de respectar l’opinió de tothom i apel·lar a la seva responsabilitat personal”. La infermera ha recordat que la primera onada “va ser molt dura” al centre residencial. El moment més complicat en la seva llarga trajectòria professional:

“Tinc 64 anys i amb una altra companya hem lamentat algunes vegades no haver nascut dos anys abans per estar jubilades quan va arribar el coronavirus i no viure el que hem viscut aquests mesos”, ha dit.

Amb aquestes tres vacunacions públiques es dona el tret d’inici a la vacuna del coronavirus. Aquest mateix diumenge quedaran vacunats 124 dels 135 residents de Sabadell Gent Gran, tots els que han volgut, i part dels 95 professionals que han acceptat vacunar-se, segons ha explicat la directora de Sabadell Gent Gran, Sònia Mariscal.

D’aquí a 21 dies s’hauran de vacunar d’una segona dosi i s’hauran immunitzat contra el virus SARS-Cov-2, responsable de la infecció Covid-19, que ha causat, només a Sabadell, prop de 500 morts en 9 mesos, 17 d’ells a la residència Sabadell Gent Gran.

Aran (Servei Català de la Salut): “avui és el dia”

“Avui no és un gran dia. Avui és el dia. El dia que ha de donar peu a un gran canvi”, ha assegurat la gerent de la Regió Sanitària de Barcelona, Anna Aran. Aquest diumenge han arribat a Catalunya 1.500 dosis de la vacuna. Aquest dilluns, i es preveu que cada dilluns a partir d’ara, hi arribin 60.000 més. A partir de dimarts diversos equips d’infermeres voluntàries es desplaçaran a totes les residències per vacunar tant els residents com els professionals. “Necessitem que ho facin almenys el 80 per cent per anar immunitzant residències i ho aconseguirem”, ha dit Aran, qui espera acabar aquesta primera fase abans que arribi la primavera. Després s’aniran vacunant altres col·lectius, amb l’objectiu de tenir la immunitat de grup o ramat a la tardor de l’any 2021.

“És un dia per somriure com pocs n’hem tingut aquest any 2020”, ha reconegut el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, el sabadellenc Juli Fernàndez, qui ha assegurat que en dues setmanes es podrà arribar a unes 100.000 persones, les més fràgils, però que “el procés serà llarg. Hem arribat a la vacuna gràcies a la ciència i hem d’estar contents però hem de seguir sent molt conscients que cal seguir complir les mesures de distància, higiene de mans i mascareta”.

Fernàndez ha celebrat que la vacuna serà “per tothom sigui quina sigui la seva condició” i ha titllat aquest diumenge 27 de desembre de “l’inici de final”.

Foto portada: vacunació a Marina Benavent, la primera sabadellenca vacunada contra el coronavirus. Autor: David B.