Hospital de campanya

Hospital de campanya, a la Pista Coberta

Després de derivar pacients de l’hospital Parc Taulí a les clíniques privades (QuirónSalud del Vallès i Asepeyo fins el moment) i portar-ne també als hotels (fins ara i sense xifres concretes però només el Verdi; estan tots a disposició començant per l’hotel Sabadell), la resposta sanitària al coronavirus a la ciutat es prepara per a escenaris encara més complexos. La Pista Coberta d’Atletisme, al costat de la Bassa, acollirà un hospital temporal per a pacients amb coronavirus, que ja s’ha començat a muntar. 

L’Ajuntament va mobilitzar d’urgència treballadors municipals aquest dissabte al vespre i aquest diumenge han començat a organitzar d’urgència un hospital de campanya a la Pista Coberta d’Atletisme, al costat de La Bassa de Sant Oleguer. Sabadell acollirà un hospital de campanya per a tota l’àrea de referència de l’hospital Parc Taulí, una desena de municipis del Vallès Occidental (Sabadell, Cerdanyola, Barberà i Montcada, els més poblats). Tindrà 250 places.

Ara mateix més de 450 hospitalitzats

Cal recordar que l’hospital té ara mateix més de 450 persones hospitalitzades per Covid-19, una cinquantena a l’UCI. S’han sumat un centenar llarg de defuncions en les tres primeres setmanes de la pandèmia. S’espera que el moment de màxima tensió pel sistema hospitalària arribi d’aquí a un parell de setmanes, entre la cinquena i la sisena setmana de la pandèmia del nou coronavirus.

Així ho ha avançat aquest diumenge la consellera de Salut, Alba Vergés, en una compareixença, presentat l’hospital de campanya que s’activa també a Fira de Barcelona. Començarà a funcionar la setmana vinent, amb una capacitat inicial per a 300 pacients, però amb una capacitat estimada final per a un total de 2.000 infectats amb el nou coronavirus, el Covid-19.

Primera roda de premsa de Farrés

L’alcaldessa, Marta Farrés, donarà més detalls en una roda de premsa telemàtica, la primera que farà des de l’inici de la crisi del Covid-19, el passat 13 de març.

Foto portada: la pista coberta, aquest matí. Autor: cedida.