Hospital temporal

Salut mantindrà la Pista Coberta com a hospital durant tot l’any

El departament de Salut ha començat a desmuntar alguns dels pavellons esportius que es van habilitar con annexes dels hospitals en el pic de la pandèmia de la Covid-19. Tornaran als seus usos. No obstant, Salut deixarà dos dispositius encara preparats: un a la Fira de Barcelona i l’altre a la Pista Coberta de Sabadell, que no ha entrat a funcionar mai. 

Entre els dies 1 i 10 d’abril passat, la Pista Coberta d’Atletisme es va convertir a tota velocitat en un hospital de campanya. L’Ajuntament hi va invertir prop de 200.000 euros per adaptar-la. Convertir-la de nou en un espai tecnificat per a la pràctica de l’atletisme costarà ara bastant més: prop d’un milió, segons fonts solvents. Però aquest moment encara no ha arribat ja que Salut, malgrat que no va activar en cap moment l’hospital temporal, el vol tenir a la reserva tot l’any per si hi hagués un rebrot.

Comencen a desmuntar pavellons

Aquest dilluns Salut ha fet públic que comença a desmuntar pavellons: ja s’ha començat als barris del Guinardó i Gràcia de Barcelona. S’estudia també si desmunten el més gran, situat a l’INEFC, a Montjuïc, i la Vall d’Hebron. A finals de mes es desmuntarà un pavelló a Vic, i durant el mes de juny un altre a Manresa. El mateix a Girona i la Seu d’Urgell.

Només quedaran dos dispositius a la reserva. Serà el pavelló Fira Salut, a Fira Barcelona, on es mantindrà l’estructura. I l’anomenat Hospital Temporal Vallès Sud, a la Pista Coberta d’Atletisme.

“L’objectiu és estar preparats per una possible segona onada de contagis que podria coincidir amb la grip , i alhora minimitzar l’impacte als hospitals que estan recuperant la seva activitat ordinària”, assegura el Servei Català de la Salut (CatSalut).

En tot cas, la resta de pavellons es podrien tornar a habilitar en 48 hores si calgués, diu el CatSalut.

Foto portada: llits habilitats a l’hospital temporal, el 9 d’abril. Autor: David B.