Foto portada: control policial durant la primera nit de toc de queda, el 25 d'octubre de 2020, a plaça d'Espanya. Autor: David B.

La Policia Municipal registra prop de 6.000 sancions relacionades amb la pandèmia

Des de l’inici de la pandèmia, la Policia Municipal ha registrat prop de 6.000 sancions relacionades amb les restriccions de mobilitat, més de la meitat durant la primera onada. Així mateix, durant el primer estat d’alarma (de març a maig), la Policia Municipal va efectuar prop de 3.000 multes. L’incompliment més repetit en aquest període és la mobilitat. Tot i això, un cop acabat el confinament domiciliari les multes continuen presents, la majoria, per no portar mascareta.

Des que el govern espanyol va decretar el primer estat d’alarma, el 15 de març del 2020, causat per la Covid-19 la Policia Municipal ha registrat més de 6.000 infraccions. La meitat (3009) van ser durant el primer confinament. La majoria d’elles causades per a la mobilitat ciutadana: moure’s sense justificació durant el confinament domiciliari. A més, el cos policial va detenir nou persones per presumptes delictes vinculats a les restriccions.

Foto portada: un vehicle de la Policia Municipal, difonent el missatge. Autor: David B.
Un vehicle de la Policia Municipal, difonent el missatge amb les restriccions, al març. Autor: David B.

A poc a poc, entràvem a la nova normalitat; però les sancions encara eren vigents, i n’hi havia de noves (portar mascareta en tot moment, per exemple). Durant el període entre el juliol i l’octubre es van registrar 1.002 infraccions. Més de la meitat de les més sancions hi figuren la falta de mascareta (58,3 per cent del total) tot i que també ha estat recorrent el consum d’alcohol a la via pública (25 per cent del total). La resta de sancions han estat relacionades amb trobades i reunions socials de risc més enllà de les limitacions establerts (de 10 persones a partir de l’agost, sis a partir d’octubre).

Un agent pilota un dels drons que s'han eposat en funcionament aquest dissabte. Autor: Cedida.
Un agent pilota un dels drons que es van posar en funcionament a finals de març. Autor: Cedida.

Finalment, ens situem al segon estat d’alarma; encara vigent. Així doncs, entre l’octubre i el desembre s’han aixecat 1.703 infraccions. La més repetida és la falta de mascareta. També tenen un pes important les sancions associades amb les reunions de més de sis persones i l’incompliment del toc de queda; mesura implementada al segon estat d’alarma.

Foto portada: Control policial durant la primera nit de toc de queda, el 25 d’octubre de 2020, a plaça d’Espanya. Autor: David B.