Foto portada. la resident Marina Benavent estrenant la segona dosi de la vacuna de Pfizer contra la Covid. Autor: Taulí / cedida.

Segona dosi per a la primera vacunada: “només així ens en sortirem”

La segona dosi de la vacuna del coronavirus ha arribat aquest dimecres al complex Sabadell Gent Gran. Així prop de 150 persones han rebut la segona punxada i estaran immunitzats contra la Covid-19 en una setmana. La primera vacunada el 27 de desembre, Marina Benavent, ha rebut la injecció amb entusiasme. 

“No vaig tenir cap problema ni reacció alguna. Ara em poso la segona i espero que vagi bé. Convido tothom que ho faci perquè només així ens en sortirem d’aquesta. Espero que tinguin consciència del que fan els que no se la volen posar” diu Marina Benavent, la valenciana de 84 anys que va estrenar la vacuna del coronavirus no només a Sabadell sinó a tot l’àmbit metropolità nord i que aquest dimecres ja s’ha posat la segona dosi de la vacuna. El camí es repeteix i ha començat per on ho va fer el 27 de desembre. Al complex Sabadell Gent Gran, a Ca n’Oriac, l’antic Nen Jesús que gestiona la Corporació Sanitària Parc Taulí. 

“Comencem a guanyar aquesta cursa de fons que serà crear immunitat en els residents de totes les residències. Esperem aconseguir que els residents tinguin una vida una mica més normal, recuperar els seus hàbits, les sortides a l’exterior, les visites…”, diu Sònia Mariscal, la directora del centre, que també coordina l’atenció a les residències del Vallès Occidental durant la pandèmia.

Les persones que reben la segona dosi tindran estaran immunitzades contra la Covid-19 en uns set dies. Aquest dimecres es van vacunar de la segona dosi 109 residents i 37 treballadors. Dijous i divendres es comença a administrar la segona dosi a les residències vallesanes i en uns dies la segona dosi als centenars de sanitaris que ja s’han vacunat. Fins el 19 de gener, a Sabadell s’han vacunat del coronavirus més de 4.300 persones a Sabadell, unes 19.000 al Vallès Occidental i unes 160.000 a Catalunya.

El pla de l’administració per tenir tota la població de les residències i els sanitaris vacunats abans que acabi l’hivern, cosa que farà abaixar la pressió hospitalària, i assolir la immunitat de ramat o de grup a la tardor. Per fer-ho, però, caldrà que s’aprovin noves vacunes, algunes d’una sola dosi, n’arribin més de Pfizer i Moderna, i es pugui incrementar la velocitat de vacunació. La vacunació hauria d’anar a tota màquina a partir de la primavera.

Més informació: 

Unes 3.500 persones han rebut la vacuna del coronavirus en els primers 21 dies

Marina Benavent, de 84 anys, primera vacunada: “estic molt contenta que la vacuna hagi arribat”

Com funciona la vacuna?

Foto portada. la resident Marina Benavent estrenant la segona dosi de la vacuna de Pfizer contra la Covid. Autor: Taulí / cedida.