Professionals del Parc Taulí, a l'UCI del Frontal Gran Via, aquest dijous. Autor: David B.

Segueixen caient, però a menys velocitat, els contagis per Covid a Sabadell

Una setmana després de l’inici de la segona desescalada, s’estabilitzen els nous casos de Covid detectats a Sabadell, segons el Mapa de casos de coronavirus per municipis. Després de diverses setmanes de caigudes, entre el 24 de novembre i l’1 de desembre, es van detectar 318 nous casos per 341 casos detectats la setmana anterior. 

La desescalada s’ha iniciat amb certa fragilitat, amb les Unitats de Cures Intensives encara plenes, també la de l’hospital de Sabadell, i més de 120 hospitalitzats per Covid al Parc Taulí. Per tant, s’estabilitzen els nous contagis de Covid després tocar el màxim (gairebé un miler per setmana) a finals d’octubre i anar descendint setmana rere setmana des d’aquell moment.

Per barris, es reflecteix també una frenada generalitzada a les 10 àrees bàsiques de salut de la ciutat, lligades al CAP Centre, Sant Oleguer, Creu Alta, Ca n’Oriac, Nord, Concòrdia, Can Rull, Merinals, Sud i Serra (Torre-romeu).

Segons el portal Dades Covid, amb dades entre el 21 i el 27 de novembre, es van fer més proves a Sabadell que la setmana anterior (7.662 per 6.107). La diferència ve marcada pels cribatges massius que s’estan fent als barris de La Creu Alta i Torre-romeu, que segueixen aquesta setmana també a Torre-romeu, el Poblenou de la Salut i Can Puiggener.

Un contagiat comporta un nou contagi

Millora el risc de rebrot, la incidència acumulada a 14 dies i els casos confirmats. No obstant, empitjora la taxa de reproducció. Si la setmana anterior era de 0,88, entre el 21 i el 27 de novembre va pujar a 0,96 (és a dir, cada contagiat gairebé en contagia una altra persona). La taxa de reproducció és un element clau, ja que si està per sobre d’1 es considera que el virus està de nou en reproducció.

Des de l’inici de la pandèmia, s’han detectat 9.500 casos de Covid-19 a Sabadell. 436 sabadellencs han mort per la malaltia causada pel virus SARS-Cov-2. 454 persones han precisat passar per una unitat de cures intensives des de l’inici de la pandèmia, el passat mes de març.

Foto portada: professionals del Parc Taulí, a l’UCI del Frontal Gran Via, aquest dijous. Autor: David B.