Foto portada: l'avinguda de Matadepera, el passat dimarts. Autor: R.Roa / cedida.

Actualització dels casos de coronavirus: estabilitat

 • La taxa d’incidència a Ca n’Oriac segueix entre les més altes de Catalunya, amb 85.8 positius per cada 10.000 habitants. 
 • Sabadell continua sent la segona ciutat catalana amb més casos detectats del nou coronavirus.

El número de casos positius de Covid-19 s’estabilitzen a la ciutat de Sabadell segons la darrera actualització del Mapa de casos de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, dependent de la Generalitat. Els casos detectats han crescut dilluns i dimecres en només quatre, un testimonial 0,3 per cent. La zona de Ca n’Oriac segueix entre les de major taxa de casos positius a Catalunya. 

En la primera actualització del mapa, el 30 de març, s’havien confirmat a Sabadell 820 casos. En la segona, el 1 d’abril, 998 positius. En la tercera, 48 hores després, 1.077 casos de Covid-19 a la ciutat. La quarta va arribar dilluns fins els 1.163. La cinquena, de dimecres 8 d’abril, es queda gairebé igual: 1.167 casos positius detectats a Sabadell. La xifra real serà molt superior ja que la majoria, i sobretot els que no tenen símptomes, en queden. Cal recordar que aquest mapa col·loca els casos per àrees sanitàries bàsiques. El número de casos per àrees i la correspondència en barris és la següent:

 • Àrea 1A (Centre, Covadonga i Hostrafrancs). 154 casos detectats.
 • Àrea 1B (Eixample i Sant Oleguer). 121 casos detectats.
 • Àrea 2 (Creu Alta i Can Puiggener). 112 casos detectats.
 • Àrea 3A (Ca n’Oriac, Torrent, Torreguitart). 175 casos.
 • Àrea 3B (La Roureda, Can Deu, Planada del Pintor, Sant Julià). 83 casos.
 • Àrea 4A (Concòrdia). 72 casos detectats.
 • Àrea 4B (Can Rull, Can Llong, Castellarnau). 133 casos.
 • Àrea 5 (Can Feu, Gràcia, Merinals). 92 casos, vuit més que divendres.
 • Àrea 6 (Creu de Barberà, Campoamor, Espronceda, Les Termes). 188 casos detectats.
 • Àrea  7 (Torre-romeu, Can Roqueta, Poblenou). 37 casos. Nou casos més que divendres.

Les dades s’extreuen d’una ingent recopilació de dades a través de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya i es van ajustant i reajustant. Hi una certa paradoxa: en aquesta cinquena onada hi ha diverses àrees, sis de les 10, que tenen menys casos detectats que fa dos dies. En global de la ciutat, els casos pugen un testimonial 0,3 per cent, només quatre casos més sobre un total de gairebé 1.200.

A nivell general, Sabadell segueix sent la segona en número de casos positius de Catalunya. Amb més població tant l’Hospitalet de Llobregat com Terrassa i Badalona en tenen menys. El mapa es va actualitzant, fins ara cada dos o tres dies, i incorporant noves dades com un estudi de casos positius separat entre homes i dones. De seguir fil per randa les dades, l’evolució del mapa marca una certa ralentització dels nous casos.

Ca n’Oriac, de les zones amb més índex de Covid-19 de Catalunya

Per zones el major índex és de llarg a l’entorn del CAP Ca n’Oriac, amb 85,8 positius per 10.000 habitants. La xifra és molt alta, entre les cinc primeres de Catalunya i només darrere de Sant Quirze del Vallès o la Pobla de Segur.

Nivells alts també, però en cap cas com a Ca n’Oriac a l’àrea 6 (la zona sud), de 61,6 casos per cada 10.000 habitants, a l’Eixample i Sol i Padrís (52,9 per cada 10.000 persones) i Can Rull, Can Llong amb 60,8 casos per cada 10.000 habitants. També a l’àrea més al nord de la zona nord, al voltant del CAP Nord, amb 50,3 casos positius per cada 10.000 habitants.

Més informació:

Foto portada: ciutadans a l’avinguda de Matadepera, aquest dimarts al matí. Autor: R.B / cedida.