Foto portada: una de les ancianes vacunades aquest divendres al CAP Nord. Autor: J.d.A..

La vacuna del coronavirus arriba als grans dependents

  • Més de 7.500 persones ja han rebut la primera dosi de la vacuna; unes 4.500 ja estan immunitzades. 
  • Els grans dependents entren en el calendari de vacunació des d’aquesta setmana. 

La campanya de vacunació del coronavirus arriba a nous col·lectius: des d’aquesta setmana es vacuna també a les persones amb gran dependència (grau 3) i també del grau 2 si són usuàries de centres de dia. La vacunació es va estenent així després de culminar gairebé la totalitat de persones residents a geriàtrics i sanitaris, i en paral·lel a la vacunació a col·lectius essencials de fins a 55 anys. 

El CAP Nord és un dels centres d’atenció primària on s’està vacunant els grans dependents. En aquest cas, el tràmit es fa des dels serveis d’assistència primària que contacten directament amb els potencials vacunats i els citen a una hora determinada. Aquest divendres, entre les 10.30 i les 11 del matí s’han vacunat quatre persones, que després de ser punxats han d’esperar un quart d’hora per si hi ha algun tipus de reacció.

Una de les vacunades ha estat Rosa Moreno Cortés, de 87 anys i veïna del barri de La Roureda. “No tinc cap por i ni he notat la punxada”, assegura després de ser vacunada. La seva filla l’ha acompanyat a la vacunació però Moreno ha entrat sola al consultori ajudada pel seu caminador. Durant la pandèmia ha sortit poc de casa. La infermera del CAP Nord i adjunta a la direcció del CAP, Cristina Cobo, coordina la vacunació a aquest ambulatori.

“Vacunem el grup de grans dependents. Hem començat aquesta setmana i vacunem al CAP i al domicili si no es poden desplaçar fins el centre a causa de la seva dependència. No estem recollint negatives i els usuaris ho veuen amb molta il·lusió perquè hi veuen com si fos el final del túnel. Gairebé tothom amb qui hem contactat han acceptat posar-se la vacuna”, assegura Cobo.

La vacuna té poques reaccions: una mica de mal al braç i en algun cas inflamació l’endemà. “Tenim ja un històric important per dir que les reaccions són les habituals de qualsevol altra vacuna”, assegura Óscar Hernández, adjunt a la Direcció del Servei d’Atenció Primària (SAP) del Vallès Occidental. “La nostra prioritat absoluta a dia d’avui és vacunar perquè és l’única forma de capgirar la situació de la pandèmia”, afegeix Hernández.

Els grans dependents reben la vacuna de Pfizer, la mateixa que els residents a geriàtrics i el personal sanitari. Per tant, cap als 21 dies s’hauran de vacunar amb la segona dosi. A hores d’ara, ha culminat la vacunació de les residències, el seu personal i també dels sanitaris de primera línia. Fa dies va començar la vacunació als menors de 56 anys de serveis mèdics i sanitaris de segona línia (fisioterapeutes, dentistes), serveis essencials (Bombers i policies) i a partir d’ara també del personal docent.

Més de 7.250 vacunats a Sabadell de la primera dosi

Fins aquest dijous 18 de febrer s’havien vacunar 7.252 persones de la primera dosi i 4.473 persones de la segona dosi. Fins ara les tres vacunades comercialitzades, la de Pfizer, la de Moderna, i la d’AstraZeneca, tenen dues dosis.

Segueix-nos a Telegram:

  • Segueix iSabadell a Telegram clicant el bannèr o AQUÍ.
Segueix iSabadell a Telegram clicant al banner.

Foto portada: una de les ancianes vacunades aquest divendres al CAP Nord. Autor: J.d.A.