Foto portada: la Ronda Ponent, aquest divendres. Autor: David B.

Valoren aplicar el toc de queda

  • Budó (Generalitat) i Illa (govern central) obren la porta a prohibir la mobilitat a la nit per la segona onada. 
  • Tres països de la Unió Europea ja apliquen el toc de queda a la nit: Bèlgica, França i Eslovènia.

La consellera de Presidència de la Generalitat i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha confirmat que l’executiu català té “sobre la taula” aplicar un toc de queda a Catalunya. “No descartem cap mesura en cas que sigui necessària per fer front a la pandèmia”, ha assegurat. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, tampoc ho descarta. 

El govern català està pendent de la proposta que pugui fer el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en una reunió demà amb els consellers de Salut dels diferents territoris de l’Estat. “No sé si serà en aquest marc on es posarà el tema sobre la taula”, ha dit Budó. La consellera portaveu ha deixat la porta oberta a que es pugui decidir aplicar qualsevol nova mesura en les propers hores o dies, tenint en compte que el Procicat avalua constantment l’evolució de l’epidèmia. “Sobre la taula hi ha un seguit de mesures com el toc de queda, però no hi ha cap decisió presa”, ha insistit.

Illa no ho descarta

En una roda de premsa aquest dimarts al migdia, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha avançat que l’executiu espanyol valora aplicar el toc de queda a tot el territori espanyol. Però, per a fer-ho, avisa que caldria declarar de nou l’estat d’alarma.

Tocs de queda a Europa

Els de Bèlgica, França i Eslovènia són ara per ara els únics governs que han optat per tocs de queda, però la majoria han incrementat les mesures per limitar la vida social. En el cas de Bèlgica, la població de tot el país ha de quedar-se a casa des de les dotze de la nit a les cinc de la matinada, mentre que a França són nou ciutats, inclosa París, on s’ha decretat un toc de queda de les nou de la nit a les sis del matí, el mateix horari que a Eslovènia.

Foto portada: la Ronda Ponent, durant el confinament. Autor: David B.