El 40è aniversari dels Amics de l’Òpera omple La Faràndula

Celebració dels Amics de l’Òpera de Sabadell, l’entitat impulsada l’any 1982 per Mirna Lacambra per divulgar l’òpera més enllà de Barcelona i sobretot del Gran Teatre del Liceu. Des de llavors, el Teatre La Faràndula s’ha convertit en un important pol operístic amb entre tres i quatre estrenes per temporada, que després roden per mitjà Catalunya i sovint més enllà.

“Gràcies per haver cregut en les meves fantasies”, ha tancat l’acte Mirna Lacambra, impulsora i alma màter dels Amics de l’Òpera des de l’inici. Des de la Madama Butterfly de l’octubre de 1982 fins el Don Giovani de finals d’octubre, Els Amics de l’Òpera han representat gairebé un miler de funcions (prop de 60 ‘traviates’, prop de 50 ‘don giovanis’), i sempre amb Sabadell com a epicentre i amb la finalitat de descentralitzar les representacions del bel canto.

Aquest divendres els Amics de l’Òpera, ara dins de la Fundació Òpera Catalunya, han celebrat un concert especial amb motiu del 40è aniversari. Aquell 1982, que també va donar llum a la Simfònica del Vallès i la TUS, va portar el Mundial de futbol d’Espanya, i va donar la majoria absoluta de Felipe González i el PSOE, queda lluny. Però la tasca dels Amics de l’Òpera segueix sent similar, tot i que ara amb més recursos, trajectòria, contactes i experiència. Des de 1996, a més, convoquen el Concurs de l’Escola d’Òpera, que ha generat tot un planter. I amb la Fundació Òpera Catalunya des de finals de la dècada passada s’han consolidat les subvencions i patrocinis com mai fins ara.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha presidit l’acte, ple de col·laboradors de l’entitat operística, com la Fundació Banc Sabadell o Fundació Fluidra. En la plana artística, alguns dels noms més vinculats a l’AAOS, com Daniel Gil de Tejada, Xavier Puig o la soprano Maribel Ortega.

Foto portada: una imatge de Don Giovani, el passat octubre. Autor: David B.

Comments are closed.