El festival Sabadell Escena torna per quedar-s’hi

La ciutat tornarà a gaudir aquesta tardor d’una variada oferta d’arts escèniques de la mà del festival ‘Sabadell Escena’, que enguany celebrarà la seva segona edició amb diferents espectacles repartits pels teatres i museus del municipi. Segons ha explicat aquest dijous Carles de la Rosa, regidor de Cultura, la intenció és que el festival pugui consolidar-se en el calendari sabadellenc de cara a la capitalitat de la cultura catalana de l’any 2024. “Volem anar incorporant-hi totes les millores que aprenem a partir de l’exeperiència”, ha dit.

El festival tindrà lloc entre el 19 i el 22 d’octubre i combinarà diferents “productes de quilòmetre zero”, en paraules del mateix De la Rosa, amb espectacles creats fora de Sabadell. L’objectiu final, segons detalla el regidor, és portar a la ciutat obres de teatre professionals i donar un impuls al teatre local emergent. L’Estruch, el Teatre Principal i els museus d’art i d’història són els escenaris escollits per dur a terme les representacions.

Propostes de teatre i circ

Joan Carreras inaugurarà el festival el dia 19 amb l’obra Història d’un senglar, una proposta que convida a pensar sobre els mecanismes de poder contemporanis i els límits de l’ambició humana. El programa continua amb WIP, amb l’artista Sophie Núñez pujada al trapezi de L’Estruch Bar en format de càpsula de circ.

Joan Carreras, en una imatge d’arxiu. Font: ACN.

El divendres 20 d’octubre arriba el moment de l’elecció de la taula de teatre local, Les dues estacions, d’Anacrusa Produccions. Oriol Sabater, actor de la companyia, ha declarat que l’obra “té la intenció de fer reflexionar sobre la importància que té el canvi climàtic i com impacta a les nostres vides”. En aquest sentit, Les dues estacions simbolitza la pèrdua de la tardor i la primavera amb un espectacle que barreja la música en viu, la dansa i la paraula.

El 21 d’octubre serà el torn a L’Estruch de Gregaris i Welcome to my head, de la companyia Soon i Jordi Kerol respectivament. La primera posa el focus en la relació d’amistat de dos acròbates, mentre que la segona és una proposta que convida a viatjar entre els plecs del cervell del protagonista.

Albert González, Carles de la Rosa i Oriol Sabater, a la presentació. Autor: Jordi M.

Un dels plats forts del festival serà l’estrena en català d’Atemptat, de la mà de la companyia sabadellenca Al Galliner. Es tracta d’una producció sobre història, política i terrorisme. “És un text incòmode pels polítics i també pel públic que vingui, et genera moltes preguntes i poques respostes”, ha exposat Albert González, membre de la companyia. Aquesta obra serà el debut teatral de la periodista Laura Rosel, que interpretarà un paper rellevant juntament amb Georgina Latre i Òscar Castellví.

El programa el completaran el dia 22 Cartes de Mahalta (Bruna Feliciano i Josep M. Roviralta), al Museu d’Art, Patrons (Teresa Sánchez i La Gunter), al Museu d’Història. La cirereta del pastís la posarà Instruccions per fer-se feixista, una denúncia irònica al feixisme de Mercè Arànega que tindrà lloc a L’Estruch.

Les entrades es podran comprar a les taquilles municipals i a la pàgina web.

Foto de portada: Albert González, De la Rosa i Oriol Sabater, durant la roda de premsa de presentació. Autor: Jordi M.

Comments are closed.