L’Estruch, epicentre de la Mostra final del programa ‘Teatre de Barri’

El projecte ‘Teatre de Barri (TdB) conclourà amb una mostra final que agrupa la feina feta per les companyies dels diferents barris que han participat al projecte. Els dies 11 i 12 de novembre, l’Estruch serà l’escenari on es representaran les sis obres realitzades durant els darrers dos anys per sis barris de ciutat. “Sabadell està molt viva i plena d’entitats culturals”, titula la regidora de Participació, Sònia Sada, a l’apropar-se la conclusió de la iniciativa.

L’objectiu del projecte fou la promoció de la cultura, la seva descentralització per apropar-la a tots els barris i districtes. També a nivell educatiu aproximar les arts escèniques a la població que no les ha experimentat, amb l’ajut d’experts amb gran potencial per arrelar-les a la cultura. El regidor de cultura, Carles de la Rosa, destaca la importància de garantir la cultura a l’abast de tothom. L‘Ajuntament, amb la col·laboració de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS) i altres entitats veïnals, han promogut el desenvolupament del projecte.

La mostra recull els diferents tallers de teatre que els barris (Can Deu, Can Llong, Creu de Barberà, Can Puiggener, Poblenou i Sant Oleguer) han preparat, emmarcat dins el programa ‘SBD ON’. Els directors i coordinadors tècnics del projecte han estat Jaume Garcia, Enric López, Mònica López i Gemma Martínez. Han conduït les actuacions i els tallers a partir de “la didàctica, la pedagogia, les arts escèniques i la il·lusió”, en paraules de De La Rosa. Insisteix en la necessitat de treballar transversalment la cultura, la participació, la joventut, l’educació… i així que el programa ‘SBD ON’ es pugui estendre i implementar de la millor manera possible. Emfatitza en l’èxit que suposa la iniciativa TdB, però pretenen que pròximament s’inclogui la cultura urbana i la música en el programa, així afavorir el seu creixement.  

Un dels directors del projecte, Jaume Garcia, trasllada el gran orgull personal i col·lectiu que suposa la gran feina realitzada durant els últims mesos. Ressalta el gran nombre de sabadellencs, que, sense experiència en el teatre, s’han embarcat en aquest projecte.

“S’ha creat una consolidació de grups culturals que potencia la creació d’una xarxa social que es pot convertir en un dels motors culturals de la ciutat”

Una de les persones que s’ha integrat en un grup sense experiència teatral ha sigut en Juana Derueda, del barri de la Creu de Barberà. Relata que l’experiència és molt enriquidora on “n’aprens una nova passió”. No sabia parlar en públic i li feia molta vergonya, però la bona orientació dels directors fa que hagi acumulat un bagatge molt il·lusionant. “Tinc moltes ganes de seguir interpretant i actuant, estic vivint una experiència extraordinària i hi estic molt contenta”. La mostra serà una plasmació del treball realitzat que els i les talleristes porten confeccionant amb molta ambició i il·lusió.

Enmig de la roda de premsa, s’ha fet un petit tasteig d’algunes de les obres que s’interpretaran a l’Estruch. Les invitacions per assistir a les diferents obres estan disponibles a la web de Sabadell Cultura.

Foto de portada (d’esquerra a dreta): Juana Derueda (actriu de la Creu de Barberà), Jaume Garcia (director), Sònia Sada (regidora de Participació), Carles de la Rosa (regidor de Cultura) i Antonio José (Poblenou). Autor: Albert P.

Comments are closed.