Teatre de barri

‘Teatre de Barri’ acabarà la temporada amb una mostra a finals d’any

  • L’objectiu final del projecte és consolidar companyies amateurs a tots els barris

La iniciativa ‘Teatre de Barri’ continua endavant. Aquest any 2023, els tallers conclouran amb una mostra que aplegarà les experiències de teatre a finals d’any. Segons informa el consistori, la voluntat és que la mostra es representi a diferents centres cívics de la ciutat. Està previst que la cirereta del pastís sigui la realització d’una jornada final conjunta.

Després de l’experiència de 2022, l’Ajuntament ja ha presentat l’edició de Teatre de Barri d’enguany. En el marc d’aquest projecte, que té com a objectiu apropar les arts escèniques a tots els districtes, un total de sis barris han començat els tallers teatrals: Can Deu, Can Llong, Can Puiggener, la Creu de Barberà, Poblenou i Sant Oleguer. A finals d’any, cada grup de teatre farà representacions a tots els centres cívics de la ciutat que participen en el projecte, a mode de gira.

Diferents tallers

El procés està format per diferents tallers teatrals, que van augmentant la complexitat. El taller “Posada en Escena” és una activitat introductòria. Consta de 13 sessions i està ideat per ser un tastet de les tècniques interpretatives bàsiques per treballar un text i un personatge. Es tracta d’una introducció al món escènic a partir d’una experiència vivencial lúdica i senzilla. Aquest taller es va posar en marxa als centres cívics de Can Puiggener, la Creu de Barberà, Poblenou i Sant Oleguer.

“L’art i la cultura són eines reivindicatives i constructives de societat, i gràcies a aquests tallers la gent supera dificultats i s’enriqueix personalment, alhora que es creen xarxes de comunicació en el barri”, ha declarat l’actor Jaume García, un dels responsables del projecte.

Per la seva banda, els tallers “Iniciació al teatre” han continuat aquesta temporada a sis barris: Can Deu, Can Llong, Can Puiggener, la Creu de Barberà, Poblenou i Sant Oleguer, on els participants segueixen amb l’aprenentatge com a actrius i actors que han adquirit a la primera fase. A més, en aquesta nova edició s’ha posat en marxa el taller “Fem companyia”, adreçat a alumnat que ja té habilitats en el teatre i que pot anar consolidant companyies amateur. Tots els tallers són gratuïts.

Programa ‘SBD ON’

El programa s’emmarca dins del projecte ‘SBD ON’, que té l’objectiu de donar suport a les iniciatives comunitàries interculturals que sorgeixen als barris i que s’expressen a través de la cultura.

Foto de portada: Acte de cloenda del taller de Teatre de barri 2021, al Centre Cívic de Can Deu. Autor: cedida.

Comments are closed.