Torna el Carnestoltes, tot i que amb un format més reduït que el tradicional. El grup Disbauxa, qui cada any organitza aquesta festa, ha volgut recuperar els plats forts del programa d’activitats i els ha adaptat a l’actual context pandèmic per celebrar-los amb la màxima seguretat possible. Per tant, tot i estar sotmesa a les mesures Covid, torna la rua del diumenge a la tarda, la Catxaruta reial, el concurs de disfresses infantils o familiars i el lliurament de premis a càrrec del Rei Carnestoltes, entre altres.
A diferència de l’any passat, aquest febrer hi haurà rua de Carnestoltes, concurs de disfresses infantils i familiars, entrega de premis, baixada de l’àngel, pregó de la Vella Quaresma i, com a novetat, enguany també hi haurà un nou ball de gitanes amb esperit sabadellenc. El president del grup Disbauxa, Joan Carles Cusidó, ha presentat el programa d’activitats que es desplegaran entre el dissabte 26 de febrer i el diumenge 27. L’acte ha estat aquest dimarts al matí al Museu d’Història de Sabadell i l’han acompanyat el portaveu de la mateixa associació, David Guiraldo, el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, i un dels impulsors de la colla Ball de Gitanes, Tomàs Manyosa. Tots quatre representants han coincidit en subratllar la voluntat de celebrar el Carnestoltes tot i la complexitat pandèmica.
“Consideràvem que Sabadell necessitava festa, necessitava disbauxa, necessitava somriures i pensàvem que el Carnaval és un punt que comporta tot això”, ha defensat Joan Carles Cusidó.
El programa d’aquesta edició, però, tindrà un format més reduït que l’habitual i incorporarà algunes modificacions per motius sanitaris. La sopa calenta que se serveix per aquesta festa, més coneguda com la Catxaruta, per exemple, serà take away i, per tant, no es consumirà al carrer, sinó que serà per endur i prendre a casa. En canvi, la rua de diumenge a la tarda, que surt a les cinc de la tarda des del carrer Francesc Layret, manté el recorregut habitual, però tindrà una sortida més dilatada per poder mantenir una distància suficient entre comparses, que actuaran com a grups bombolla.
Pel que fa a aquesta última activitat, les inscripcions encara estan obertes i, de moment, els organitzadors estan “sorpresos”, positivament, per la participació que han rebut. En la mateixa línia, Guiraldo també ha volgut destacar “el temps rècord” amb què s’ha organitzat el Carnestoltes d’aquest any, ja que fa un mes i mig “no s’anava a celebrar”.
Foto portada: una edició de Carnaval. Autor: David B.
Pingback: [Guia] Què es fa per Carnaval? - El diari digital de Sabadell - iSabadell