Lineals al magatzem del Museu d'Art. Autor: David B.

Segon clam del sector artístic per dotar de més recursos el Museu d’Art

Continua el malestar dels artistes per les condicions en què es troba el Museu d’Art de Sabadell. Un grup de persones vinculades a la cultura local denuncia que amb el pressupost actual l’activitat de l’equipament està greument limitada i, en conseqüència, es fa un flac favor a la ciutadania així com als turistes que es puguin interessar pel vessant artístic i plàstic de la ciutat. A banda de l’aspecte econòmic, el col·lectiu que va impulsar el Manifest per al Museu d’Art també demana actualitzar la pàgina web i ampliar l’espai amb dues naus més. Dilluns 7 de novembre tenen programada una reunió amb el regidor de Cultura per intentar arribar a un acord.

El grup impulsor del Manifest per al Museu d’Art exigeix més recursos, de tota mena (econòmics, personals i materials), per a aquest equipament municipal. Noms com Benet Ferrer, Xavier Oriach o Gerard Torres fan front comú per defensar una “dignificació” del museu, ja que el pressupost municipal d’enguany i les condicions de què disposa actualment eclipsen el seu potencial (més info: ‘Els artistes diuen prou a l’actual estat del Museu d’Art i impulsen un manifest crític‘). Aquest dimarts, algunes d’aquestes personalitats de la cultura sabadellenca s’han reunit per segona vegada a la Casa Taulé amb l’objectiu de preparar un seguit de propostes que presentaran al regidor de Cultura, Carles de la Rosa, en la pròxima reunió: el 7 de novembre. Fóra bo, però, que hagués estat abans del ple de pressupostos, que es farà el dia 3, per poder abordar millor el seu reclam d’inflar la dotació econòmica per al museu d’Art de cara al 2023.

Membres del col·lectiu que va impulsar el Manifest per al Museu d'Art. Autora: J. Ramon
Assumpció Oristrell, juntament amb altres membres del col·lectiu que va impulsar el Manifest per al Museu d’Art. Autora: J. Ramon

No obstant això, la portaveu del col·lectiu, Assumpció Oristrell, ha recuperat la idea d’utilitzar ‘La Nau’, del carrer Cellers (Gràcia), així com un segon espai industrial al carrer Agricultura (La Creu Alta), per desenvolupar-hi activitats artístiques. Tots dos terrenys estan definits com a tal, però actualment fan la funció de magatzem. En la pròxima reunió també seran a temps de configurar una nova programació del Museu d’Art que se centri en els artistes actius en l’actualitat així com els que han destacat a partir dels anys 60: “Ens hem d’adaptar a les noves necessitats i realitats. Els museus ja no només són exposicions, sinó que ara fins i tot hi ha més activitats públiques, de dinamització. Cal actualitzar-nos”, insisteixen.

Un 27 per cent del pressupost

En aquest sentit, el pressupost d’enguany dedicat a ‘Exposicions i activitats’ ha estat de 13.000 euros entre els dos museus, el d’Art i el d’Història. L’any 2019 va ser de 45.000 euros, segons les dades del col·lectiu. Oristrell lamenta que amb aquestes xifres estan lligats de mans i peus i, per això, des de l’entitat demanen ajustar de manera proporcional els comptes a la cultura que genera una ciutat de 217.000 habitants. Aquests són els principals punts que presentaran al regidor Carles de la Rosa el pròxim 7 de novembre; les expectatives, però, no estan gaire altes, ja que en l’anterior trobada van rebre un “no a tot” per part de l’Ajuntament, tal com han assegurat aquest dimarts.

Foto portada: lineals al magatzem del Museu d’Art. Autor: David B.

Comments are closed.