La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica. Autor: David B.

El Museu d’Història mostra les pràctiques funeràries prehistòriques

Aquest dimarts i coincidint amb l’inici de la Festa Major, s’ha inaugurat al Museu d’Història la mostra La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica que es podrà visitar fins al 17 de febrer del 2019.

La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica resumeix 20.000 anys de pràctiques funeràries a la prehistòria del territori català, amb l’objectiu d’aproximar els visitants al passat per mitjà de la riquíssima cultura material que ha perviscut de la prehistòria a Catalunya: l’arqueologia de la mort. L’exposició compta amb 300 objectes de 19 museus catalans i incorpora informació i objectes de troballes singulars recents. Sabadell hi aporta el nombre més elevat d’objectes, una cinquantena.




La mostra incorpora informació i objectes de troballes singulars recents, com les restes de la Sagrera a Barcelona, els enterraments de Can Sadurní a Begues, les novetats de les necròpolis del Vallès i del Penedès, els sepulcres en mina de Gavà, el sepulcre megalític de Seró a la Noguera i la Cova de Montanisell, entre altres. Alguns d’aquests objectes són excepcionals i no estan exposats habitualment.

L’exposició està organitzada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya per mitjà de la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya i produïda pel Museu de Gavà, hi ha col·laborat antropòlegs i arqueòlegs especialistes.

Foto portada: un dels espais de la mostra. Autor: David B.

Comments are closed.